Η ώρα της απολογίας Κουκούτση

Εξηγήσεις για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης καλείται να δώσει  σήμερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης. Ο κ. Κουκούτσης ξεκίνησε την απολογία του λίγο μετά τις 10.00 το πρωί. 

Λίγο πριν μπει στο ανακριτικό γραφείο, μέσω του συνηγόρου του, έκανε λόγο για παρεμβάσεις τρίτων στο έργο της Δικαιοσύνης ενώ, όπως είπε, κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας ισχυριζόμενος ότι η κλήτευσή του δεν είναι νόμιμη. 

"Όταν προσήλθαμε να πάρουμε προθεσμία, ζητήσαμε να υποβάλλουμε αίτηση ακυρότητας της κλήσης προς απολογία καθώς ήταν αντίγραφο εγγράφου και δεν έφερε υπογραφή και σφραγίδα. Μας ζητήθηκε να περιμένουμε και τότε άρχισαν να χτυπούν τα τηλέφωνα της ανακρίτριας που μιλούσε με αγνώστους σε εμάς. Μετά μας ειπώθηκε πως καλύτερα είναι να μην την υποβάλλουμε", αναφέρει ο συνήγορος του Δημήτρη Κουκούτση.
Μία ένσταση, η οποία έχει ήδη απορριφθεί αφού επρόκειτο για επίσημο έγγραφο που εστάλη με φαξ.

Ο βουλευτής, στην απολογία του ενώπιον των ανακριτριών που χειρίζονται  την υπόθεση της Χρυσής Αύγης, θα επιχειρήσει να αντικρούσει τα στοιχεία της δικογραφίας που τον φέρουν ως μέλος της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε γνώση και συντόνιζε τις παράνομες δραστηριότητες μελών της.

Αμέσως μετά την απολογία του Δημήτρη Κουκούτση ανακρίτριες και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμη και αυτό της προφυλάκισης.