Από τη φυλακή στη Βουλή Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να φτάσουν σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή τρεις ακόμα προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός τους, προκειμένου να λάβουν μέρος στη συζήτηση και την ψηφοφορία στην Ολομέλεια επί της άρσης ασυλίας τους.

Πρόκειται για τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, τον «υπαρχηγό» του Χρήστο Παππά και τον βουλευτή Γιάννη Λαγό, που αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Κοινοβουλίου, μετά από εννέα μήνες από την προφυλάκισή τους, στις 11:30.

Η συζήτηση επί της άρσης ασυλίας τους για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής για τους Ν. Μιχαλολιάκο και Γ. Λαγό και της παραβίασης του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων για τον Χρ. Παππά, αναμένεται να ξεκινήσει μισή ώρα αργότερα, στις 12 το μεσημέρι.

Στο μεταξύ θα είναι σε εξέλιξη παράλληλη συγκέντρωση των χρυσαυγιτών στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι βουλευτές θα φτάσουν σιδεροδέσμιοι με ειδικά οχήματα της Αστυνομίας, όπως ακριβώς συνέβη, με τους έτερους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή και Κώστα Μπούκουρα.

Υπενθυμίζεται, ότι στην περίπτωση Γερμενή - Μπούκουρα, είχε απαγορευθεί εκτάκτως και η είσοδος σε πολίτες στο κτίριο της Βουλής για κάποιες ώρες από το πρωί ως το μεσημέρι της ημέρας που συζητείτο η άρση ασυλίας τους.