Προθεσμία για τους χρυσαυγίτες βουλευτές

Ο ένας μετά τον άλλον οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζητούν και παίρνουν προθεσμία απο τις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία και να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Ο προσωρινά κρατούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιώργος Γερμενής θα επιστρέψει στο Εφετείο στις 17 Ιουνίου για να δώσει εξηγήσεις για την κατηγορία της παράνομης κατοχής πυρομαχικών.

Η απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρεγου ορίστηκε για τις 19 Ιουνίου ενώ ο συνάδελφος του Αρτέμης Ματθαιοπουλος, ο οποίος έφτασε στο εφετείο συνοδευόμενος απο την κόρη του προφυλακισμένου γενικού γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιακου, θα απολογηθεί στις 23 του ίδιου μήνα.

Ο Κώστας Μπαρμπαρουσης θα δώσει εξηγήσεις στις 18 Ιουνίου και ο Πολύβιος Ζησιμοπουλος πήρε προθεσμία για τις 20.

Οι τέσσερις βουλευτές  βρίσκονται  για πρώτη φορά ενώπιον της δικαιοσύνης προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Σε δηλώσεις τους οι κατηγορούμενοι βουλευτές μίλησαν για παράνομη δίωξη και είπαν πως την απάντηση  έδωσε ο ελληνικός λαός ο οποίος ανέδειξε Τρίτη πολιτική δύναμη τη Χρυσή Αυγή, υπογραμμίζοντας πως ότι έχει συμβεί το "εξομολογήθηκε ο Μπαλτακος". Μάλιστα, για περισσότερα στοιχεία "έδειξαν" την αυριανή ομιλία του αρχηγού τους Νίκου Μιχαλολιακου στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η άρση της ασυλίας του.

Παρούσες στη σημερινή προσέλευση των βουλευτών εκτός απο την Ουρανία Μιχαλολιάκου ήταν  η σύζυγος του αρχηγού του κόμματος Ελένη Ζαρούλια, η οποία θα βρεθεί ενώπιον των ανακριτριών την ερχόμενη εβδομάδα. Την Παρασκευή έχει κληθεί, μετά από προθεσμία, να απολογηθεί ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης.