Στα χέρια Σαμαρά και το υπουργείο Οικονομικών;

Τη βδομάδα μετά του Αγίου Πνεύματος θα ανακοινωθεί, σύμφωνα με τις επικρατέστερες πληροφορίες, το νέο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με το πολιτικό ρεπορτάζ, μετά και το αποτέλεσμα των εκλογών, οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος συμφωνούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να προσανατολιστεί προς μια πιο φιλολαϊκή πολιτική και ο ανασχηματισμός αναμένεται σαρωτικός.

Οι αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως σύντομα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι το πρόσωπο- κλειδί του επικείμενου ανασχηματισμού καθώς από την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών ή τη μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδας θα εξαρτηθούν πολλά. Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το σχήμα με τον κ. Παπασταύρο να τοποθετείται στο υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Παπασταύρος μάλιστα ενδέχεται να τοποθετηθεί αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ και το υπουργείο να αναλάβει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γ. Στουρνάρας να μετακινηθεί στη διοίκηση της ΤτΕ.

Οι αλλαγές αυτές, θα δημοσιοποιηθούν αμέσως μόλις καταλήξουν οι δύο ηγέτες και αποτελούν ένα κρίσιμο στοίχημα και για τους δυο, καθώς από τα πεπραγμένα του σχήματος που θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες θα κριθεί εν πολλοίς και η εκλογική πορεία των δύο κυβερνητικών κομμάτων.