Οι πρώτες αντιδράσεις στη ΔΗΜΑΡ μετά την παραίτηση Κουβέλη

Αμηχανία επικρατεί στις τάξεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, μετά την ανακοίνωση του Φώτη Κουβέλη ότι προτίθεται να παραιτηθεί από την ηγεσία της παράταξης, μία αμηχανία που είναι εμφανής στις πρώτες δηλώσεις στελεχών της ΔΗΜΑΡ αναφορικά με τις εξελίξεις αυτές.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, εξέφρασε την ελπίδα του η παραίτηση του Φώτη Κουβέλη να είναι οριστική, ξεκαθαρίζοντας ότι αν υπάρξει “επανατοποθέτηση του ηγέτη ως παράκληση να μην φύγει”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τότε θα αρνηθεί να συμμετάσχει στη διαδικασία. “Θα χάσουμε και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας”, σχολίασε.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Πανούσης ήταν λιγότερο επικριτικός απέναντι στο Φώτη Κουβέλη, επικροτώντας την κίνησή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι, όπως επεσήμανε, δεν είναι ο μόνος που ευθύνεται για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά “άλλοι φταίνε περισσότερο”. Μάλιστα, εκτίμησε πως ο Φώτης Κουβέλης απλώς έκλεισε τον κύκλο του ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και υπογράμμισε πως “θα τον στηρίξουμε σε οποιοδήποτε αξίωμα”.

Για τη διαδοχή του Φώτη Κουβέλη, του οποίου πάντως η παραίτηση δεν έχει οριστικοποιηθεί, καθώς θα πρέπει να συζητηθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ακούγεται έντονα το όνομα του Σπύρου Λυκούδη, για τον οποίο τόσο ο Βασίλης Οικονόμου όσο και ο Γιάννης Πανούσης αναφέρθηκαν με θετικούς χαρακτηρισμούς.