Μύλος με διαρροές και δηλώσεις Στουρνάρα

Ένα “παιχνίδι” διαρροών έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι γύρω από το Γιάννη Στουρνάρα και το κατά πόσον είναι διατεθειμένος ή όχι να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών μετά τον επικείμενο ανασχηματισμό. Ο υπουργός εμφανίστηκε, μέσω διαρροών προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αρχικά δυσαρεστημένος από τις επικρίσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπό του, με αφορμή το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όμως αργότερα, μέσω νέων διαρροών, διέψευσε τις αρχικές πληροφορίες.

Οι πρώτες διαρροές έκαναν λόγο για έντονη ενόχληση του υπουργού από τα σχόλια αυτά, με στενούς συνεργάτες του να ισχυρίζονται πως ο κ. Στουρνάρας είναι τόσο δυσαρεστημένος, ώστε να μην επιθυμεί, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών, υπενθυμίζοντας ότι εκλήθη να αναλάβει τη θέση αυτή, ενώ η οικονομία της χώρας βρισκόταν στα πρόθυρα κατάρρευσης και κανείς άλλος δεν ήθελε να την αναλάβει. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός ξεκαθάριζε πως δεν μπορούσε κανείς να του αποδίδει ευθύνες για την πτώση της εκλογικής δύναμης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ χρησιμοποίησε τη φράση “δε θα γίνω σάκος του μποξ”.

Μάλιστα, ο υπουργός φερόταν να δηλώνει ότι πλέον οι διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του δημοσίου χρέους βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο, γεγονός που επιτρέπει το χειρισμό του και από άλλο πρόσωπο, που θα μπορούσε να είναι ακόμα και ένα κομματικό στέλεχος, ενώ οι συνεργάτες του δε διέψευδαν ενδεχόμενη μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ωστόσο, ο υπουργός έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές, μέσω νέων διαρροών από συνεργάτες του, οι οποίες αντικρούουν τις προηγούμενες πληροφορίες και αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις στο υπουργείο, στο πλαίσιο υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση των δύο δόσεων (από 1 δισεκ. ευρώ η κάθε μια). Εξάλλου, σημείωναν οι ίδιες πηγές, συνεχίζεται και η προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας του Αυγούστου.

Πίσω από όλα αυτά, κρύβεται -μεταξύ άλλων- το βέτο, που έχει θέσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά της τοποθέτησης του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αποκάλυψε το μεσημέρι το news.gr.

Διαβάστε: Βέτο Βενιζέλου για Στουρνάρα και καραμπόλες στον ανασχηματισμό