Υψηλοί τόνοι, “τζογαδόροι” και “εκβιαστές” λίγες ώρες πριν την κάλπη

Τη στρατηγική των υψηλών τόνων αλλά και των προσωπικών επιθέσεων ακολουθούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, μια τακτική που αναμένεται να ενταθεί την επόμενη εβδομάδα, στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές.

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ο Αντώνης Σαμαράς – που χαρακτήρισε τζογαδόρο τον Αλέξη Τσίπρα. Με άρθρο του στην εφημερίδα "Καθημερινή" αναφέρει πως "δυστυχώς υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να ξεκολλήσουμε από το τέλμα. Και θέλουν να επιστρέψουμε στην κρίση"

Ο πρωθυπουργός λέει ότι ονειρεύονται αποσταθεροποίηση στη χώρα, ενώ σημειώνει πως "δε θα τους περάσει. Ούτε αυτή τη φορά".

Μιλώντας στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", ο πρωθυπουργός διαμηνύει πως η χώρα δεν θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς κάτι τέτοιο δεν το αντέχει η χώρα, ενώ επισημαίνει πως υπάρχει ο κίνδυνος, αν γίνουν λάθη, η χώρα να επιστρέψει στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα καθορίσει άμεσα τις πολιτικές εξελίξεις, όμως, όπως λέει, το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας θα μπορούσε να έχει και πολιτικές συνέπειες.

Κατηγορεί εξάλλου τον Αλέξη Τσίπρα πως επιδιώκει την πολιτική αστάθεια. "Το μόνο που του μένει είναι να δημιουργήσει αστάθεια. Να προκαλέσει πολιτική αποσταθεροποίηση. Επιδιώκει σταθερά να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία! Αυτός είναι ο κίνδυνος που πρέπει να αποτραπεί σήμερα", τονίζει. Μάλιστα, του επιρρίπτει την ευθύνη για την πόλωση που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό, λέγοντας πως επί δύο χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ "επέλεξαν έναν άγριο λαϊκισμό, μια υβριστική συμπεριφορά, ένα διχαστικό μήνυμα σε κάθε τους βήμα, σε κάθε ευκαιρία".

Από την άλλη μιλώντας στο "Βήμα της Κυριακής", ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι ο πρωθυπουργός "θα είναι αναγκασμένος να προκηρύξει εθνικές εκλογές", αφού ο ίδιος, όπως σημειώνει, "έχει αποδεχθεί ότι πρόκειται για δημοψήφισμα".

Σημειώνει ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την εθνική συναίνεση, αλλά μόνο έπειτα από εθνικές εκλογές, ενώ ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί "με τις ηγεσίες και το πολιτικό προσωπικό που επέβαλαν το Μνημόνιο" και προβλέπει πως "η δυναμική των εκλογών θα αναγκάσει τα μνημονιακά κόμματα να αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική".

Τονίζει ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την εθνική συναίνεση, αλλά μόνο έπειτα από εθνικές εκλογές, ενώ ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί "με τις ηγεσίες και το πολιτικό προσωπικό που επέβαλαν το Μνημόνιο" και προβλέπει πως "η δυναμική των εκλογών θα αναγκάσει τα μνημονιακά κόμματα να αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική".

Μιλώντας στην κεντρική πολιτική εκδήλωση του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Πλατεία Κοτζιά υπογράμμισε ότι: "Αυτή την Κυριακή τελειώνουμε με τους εκβιαστές" και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αντ. Σαμαρά, αλλά και στον Ευ. Βενιζέλο.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις πρόσφατες αποκαλύψεις των Financial Times σχετικά με τα όσα έγιναν στις Κάννες το Νοέμβρη του 2011 και έκανε λόγο για εκβιασμό ενώ είπε ότι ζούμε μια πρωτοφανή πολιτική ανωμαλία, "που μόνο με την περίοδο των ανακτόρων μπορεί να συγκριθεί".