Βενιζέλος: Θέλουμε τη ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

Τη στήριξή του στην κυβέρνηση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εν όψει της ψήφισης των μέτρων, υπογραμμίζοντας πως “με τη ΝΔ δεν ταυτιζόμαστε αξιακά αλλά συνεργαζόμαστε με συνέπεια για να διασφαλιστεί η σταθερότητα”.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ενόψει της ψηφοφορίας της Τετάρτης για το πακέτο των νέων μέτρων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως “θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα”, προσθέτοντας πως “θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια”.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην αναταραχή που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματός του λέγοντας πως υπάρχουν δυσκολίες και πρόσθεσε πως "οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι άδικα αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να το δέχτούμε γιατί έτσι γράφεται η ιστορία".

Τέλος όσον αφορά το επόμενο Eurogroup είπε πως οι Ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να καταλάβουν ότι η αντοχή του ελληνικού λαού έφτασε στα όρια της και τόνισε ότι "δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά".

Την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι το βασικό ζητούμενο είναι να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα γρήγορα στα ταμεία του κράτους και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.