Γύρω-γύρω εκλογές, στη μέση ο… Μανώλης Γλέζος

Δεν έχει τέλος η κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις δηλώσεις του υποψηφίου ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζου περί “αναγκαστικού εσωτερικού δανείου”, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, να επανέρχεται στο θέμα σήμερα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για διαστρέβλωση των εν λόγω δηλώσεων.

“Ο κ. Γλέζος προσδιόρισε ότι o "εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός", που θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά τους, αφορά εισοδήματα από 30.000 ευρώ ετησίως”, εκτιμώντας ότι η θέση αυτή αποτελεί προφανώς κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί “εδώ και μέρες δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αποδοκιμασία από τον (κατά τα άλλα λαλίστατο) κ. Τσίπρα”.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η σιωπή του ΑλέξηΤσίπρα είναι ένοχη και επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει συνειδητά την αποσταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως σε κανένα από τα προγραμματικά του κείμενα δεν υπάρχει θέση για αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό, και κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για διαστρέβλωση των δηλώσεων του Μανώλη Γλέζου.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

“Σε κανένα από τα προγραμματικά κείμενα και τις επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει η θέση για αναγκαστικό “εσωτερικό δανεισμό”, αλλά για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, που θα φορολογεί τον μεγάλο πλούτο και το κεφάλαιο. Θα συστήναμε επίσης στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να βρει άλλη ασχολία από το να διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου. Είναι εξοργιστικό αυτοί που έχουν φτωχοποιήσει τον ελληνικό λαό, έχουν φορτώσει τα νοικοκυριά με δυσβάσταχτα χρέη και αφήνουν στο απυρόβλητο τις οff shore και τους μεγαλοεπιχειρηματίες να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που οι ίδιοι κάνουν.

ΥΓ Είναι η δεύτερη εβδομάδα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει σχολιάσει τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κύρτσου για τον "διαπλεκόμενο " κ. Σαμαρά και για το "ψεύτικο πλεόνασμα"”.

Ανταπαντώντας, ο κ. Κεδίκογλου κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει αν αποδοκιμάζει ή όχι “τις απαράδεκτες αυτές προτάσεις για την ελληνική οικονομία”, προσθέτοντας: “Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές”.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος σε δήλωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να υπερασπιστεί τους μεγαλοεισοδηματίες, τρομοκρατώντας και παραπλανώντας τους πολίτες, καθώς και ότι έχει χάσει κάθε αξιοπιστία, δεν έχει ηθικούς φραγμούς και έχει φέρει εκατομμύρια Έλληνες, σε απόγνωση.

Αναλυτικά η δήλωση του Μανώλη Γλέζου:

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού να υπερασπιστεί τους μεγαλοεισοδηματίες, τρομοκρατώντας και παραπλανώντας τους Πολίτες θα πέσει στο κενό.

Ο Λαός γνωρίζει ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς έχει το ηθικό και πολιτικό κύρος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τόσα χρόνια τη χώρα. Και δεν θα τους πει ποτέ ψέματα.  

Ο Λαός γνωρίζει ότι η κυβέρνηση, έχει χάσει κάθε αξιοπιστία, δεν έχει ηθικούς φραγμούς, έχει φέρει εκατομμύρια Έλληνες, σε απόγνωση

Τους λέει εδώ και δυο χρόνια μόνο ψέματα.

Ο Λαός έχει και μνήμη και κρίση.

Οι αναξιόπιστοι και αυτοί που έχουν υποθηκεύσει τη ζωή των επόμενων γενεών στον κλοιό των δανειστών, αυτοί που έχουν κατασχέσει το εισόδημα, τους κόπους τις θυσίες τα όνειρα και τις ελπίδες αυτού του Λαού δεν μπορούν να κατηγορούν, αυτούς που στέκονται στο πλάι του δοκιμαζόμενου Λαού”.

Σταθάκης: Επαναφορά του κατώτατου μισθού, αλλά όχι για όλους

Παράλληλα, μία νέα δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη έρχεται να ανάψει νέες "φωτιές", με τον κ. Σταθάκη να δηλώνει σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού, που θα αφορά όμως μόνο σε όσους προσελήφθησαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και όχι στο σύνολο των εργαζομένων.

Διαβάστε: Σταθάκης: Δεν υποσχόμαστε επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση

Σχολιάζοντας τη δήλωση αυτή, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, ανέφερε:     "Ο κ. Σταθάκης, υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε το πρωί ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα επίπεδα του 2009. Λίγες ώρες μετά. Ο κ. Στρατούλης, υπεύθυνος του τομέα Εργασίας, τον “άδειαζε”, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει και μάλιστα με νόμο, ακριβώς αυτό που το πρωί απέκλειε ο σύντροφός του! Ας μας πει, επιτέλους, ο κ. Τσίπρας, αν μπορεί, τι από τα δύο ισχύει τελικά...".

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε εναντίον της κ. Ασημακοπούλου, τονίζοντας: "Η ανεπίδεκτη μαθήσεως εκπρόσωπος της ΝΔ για άλλη μια φορά πιάνεται αδιάβαστη και μετέρχεται μεθόδους μονταζιέρας. Κύρια εκπρόσωπε, καταλάβετε επιτέλους πως με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ο κατώτατος μισθός θα επανέλθει στα προ του μνημονίου επίπεδα. Άντε γεια και ραντεβού στις κάλπες".