Σταθάκης: Δεν υποσχόμαστε επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση

“Δεν υποσχόμαστε επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση, διότι αυτό είναι αδύνατο”, τόνισε αναφορικά με το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη μελλοντική διακυβέρνηση της χώρας ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”, ξεκαθαρίζοντας πως για κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί ελάχιστος χρόνος, ενώ άλλα μέτρα θα χρειαστούν έξι μήνες ή ένα χρόνο.

Για την επαναφορά του κατώτατου μισθού, πάντως, ο κ. Σταθάκης υποστήριξε πως θα γίνει άμεσα και θα αφορά μόνο σε όσους προσελήφθησαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και όχι στο σύνολο των εργαζομένων.

Για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, υπογράμμισε ότι “θα τις προσλάβουμε χωρίς δεύτερη κουβέντα”, προσθέτοντας: “Πρόκειται για κοινωνική βαρβαρότητα αυτό που συνέβη. Οποιεσδήποτε κατηγορίες ήταν επίδειξη δύναμης και κοινωνικής βαρβαρότητας θα επανέλθουν αμέσως. Οι οργανικές θέσεις θα επανέλθουν με κοινωνικά κριτήρια. Δεν θα ξαναφτιάξουμε οργανισμούς, αλλά θα πρυτανεύσει η κοινωνική ανάγκη, με συγκεκριμένα κριτήρια που αφορούν και το θέμα των καθαριστριών και των φυλάκων”.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου περί αναγκαστικού δανεισμού, ο κ. Σταθάκης σχολίασε: “Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω το όνομα Μανώλης Γλέζος είναι ένα σύμβολο της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ντρέπομαι που η Ν.Δ. πέφτει τόσο χαμηλά και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα θέμα που δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει κανένα θέμα εσωτερικού δανεισμού. Ο μόνος δανεισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, να παραδίδει τις τράπεζες με τεράστια δημόσια επιδότηση σε ξένα fund”.

Έθεσε τέλος θέμα πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώσει στις ευρωεκλογές ποσοστό μεγαλύτερο από το αθροιστικό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας: “Αναμφισβήτητα, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει και τα δύο κόμματα αυτής της κυβέρνησης, δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας που θα αμφισβητεί το γεγονός ότι πρέπει να υπάρξει άμεση προσφυγή στις κάλπες. Φυσικά μιλάμε για προσφυγή στις κάλπες τον Ιούνιο, αφού η κυβέρνηση θα έχει χάσει πλήρως τη νομιμότητά της και αυτό σημαίνει και μια συντριβή του άλλου κυβερνητικού εταίρου, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ.