Μπακογιάννη: Δεν πέφτει με ευρωεκλογές η κυβέρνηση

Την πεποίθηση ότι "η Κυβέρνηση δεν πέφτει με ευρωεκλογές', εξέφρασε σήμερα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σχολίασε το ζήτημα εάν τίθεται θέμα διακυβέρνησης στην περίπτωση που οι δύο εταίροι βγουν τραυματισμένοι από τις ευρωκάλπες.

"Η παρούσα Βουλή έχει ευρωπαϊκή πλειοψηφία, διακυβεύεται το μείζον που είναι η σταθερότητα της χώρας", ανέφερε συν τοις άλλοις η βουλευτής για να προσθέσει ότι "ο κ.Βενιζέλος ατύχησε με το δίλημμά του", πρόσθεσε η βουλευτής μιλώντας στο STAR.

Η κυρία Μπακογιάννη απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας καθώς όπως ανέφερε οι πιθανότητες "είναι πολύ μικρές", καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "έχει δημοκρατικές διαδικασίες που δεν καταλήγουν σε προτάσεις ουσίας".

Σχολιάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης εστίασε στο φορολογικό, λέγοντας ότι ήταν λάθος, αναποτελεσματικό και «εξόντωσε τους εντίμους», ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση σταδιακά θα μπορέσει να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές.

Για το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό δήλωσε ότι δεν θα το ψηφίσει και κάλεσε την κυβέρνηση να το επαναφέρει «καλά επεξεργασμένο».

Οσο για την (περίφημη» Νέα Ελλάδα; Δήλωσε ότι την ενδιαφέρει το περιεχόμενο και όχι το σύνθημα.

Σχετικά με το ζήτημα η κυρία Μπακογιάννη είχε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα πως ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό τον τίτλο, διότι τον έχει κατοχυρώσει για το κόμμα του ...ένα τρίτο πρόσωπο (Ηλίας Μαρκόπουλος).

Χρυσοχοΐδης: Ζητούμενο η κυβερνητική σταθερότητα

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε: "Οταν λέω πολιτική σταθερότητα εννοώ την κυβερνητική σταθερότητα ώστε να πάμε στο επόμενο βήμα".

Και πρόσθεσε: "Δεν θα τινάξουμε τίποτα στον αέρα. Είναι λάθος να πιστεύουν ορισμένοι ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι ώριμος και δεν είναι ψύχραιμος".