Καμμένος: Ο Σαμαράς εξαγγέλλει μία Ελλάδα που δεν υπάρχει

Σχέδιο παράδοσης στρατηγικών τομέων της χώρας διαβλέπει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για την κυβερνητική πολιτική, κατηγορώντας τους για απαξίωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εξαγγέλλει κάθε χρόνο μια Ελλάδα η οποία δεν υπάρχει. “Λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές βλέπουμε τον πρωθυπουργό σε ένα τηλεοπτικό σποτ να παρουσιάζει στον ελληνικό λαό την Ελλάδα που εκείνος φαντάζεται. Μιλά για ανάπτυξη και απασχόληση, αλλά η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική και δεν την λέμε μόνο εμείς, την ζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Έξι χιλιάδες αυτοκτονίες, δύο εκατομμύρια άνεργοι, τρία εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες ανασφάλιστοι”, επεσήμανε.

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι κυβερνά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ υποστήριξε ότι έρχονται νέα σκληρά μέτρα, την ίδια στιγμή που, όπως είπε, δίνεται συνεχώς αμνηστία προς οποιονδήποτε μπορεί να εξετασθεί για σκάνδαλα: “Μέσα σε έξι μήνες έχουν αμνηστευτεί σκάνδαλα δημάρχων, σκάνδαλα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, οι μίζες για εξοπλιστικά, οι διοικήσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά για την υπόθεση των υποβρυχίων-για να καλυφθεί ο κ. Βενιζέλος, αμνηστεύτηκε η Siemens. Τα 2,5 εκατομμύρια που αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή για τη Siemens να δοθούν στον ελληνικό λαό, διαγράφηκαν. Ο Χριστοφοράκος παραμένει υπό ασυλία στη Γερμανία και καμία αίτηση δεν γίνεται από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να καταθέσει σε ποιους πληρώθηκαν χρήματα”.

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε στάση πληρωμών “για ένα δάνειο που ποτέ δεν πήραμε”, ενώ πρότεινε τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο για δύο χρόνια στους αγρότες για την ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής.