Θέμα ηγεσίας Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ αν αποτύχει η ΕΛΙΑ

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ βάζουν βουλευτές του κόμματος σε περίπτωση που η ΕΛΙΑ δεν στηριχθεί στις ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος είπε: "Πιστεύετε ότι δεν θα υπάρξει θέμα ηγεσίας αν πάμε στο 4% και στο 3%; θα πάμε σε ανασύνταξη του χώρου ούτως ή άλλως μετεκλογικά... Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάει αν τα ποσοστά του στις εκλογές συρρικνωθούν... Εξαϋλωμένοι δεν μπορούμε να κυβερνάμε..."

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι "μετά τις εκλογές είναι θεμιτό να συζητηθούν όλα, ακόμη αν προκύψει και το θέμα ηγεσίας. Δεν υπάρχει κανένα ταμπού".

Μιλώντας στο Mega, ο Παναγιώτης Ρήγας ανέφερε πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα πρέπει να αξιολογηθεί κι αν είναι χαμηλό όπως στο επίπεδο των δημοσκοπήσεων "είναι προφανές ότι δεν μπορείς να το βάλεις κάτω από το χαλί".

Σημειώνεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει θέσει ως δίλημμα την επιτυχία της ΕΛΙΑΣ για την παραμονή στην κυβέρνηση.

Ήδη βουλευτές βάζουν όριο το 12%. Συγκεκριμένα ο κ. Κουτσούκος ξεκαθάρισε πως "το μέτρο σύγκρισης ,είναι η καταγραφή των προηγούμενων εκλογών . Κάτω από απόλυτη πόλωση το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 12,2%. Οποιοδήποτε ποσοστό κάτω από αυτό εμάς θα μας βάλει σε μια συζήτηση αποτιμήσεως του αποτελέσματος και στο βαθμό που θα εκτιμήσουμε πως , ο λαούς δε μας θέλει στην κυβέρνηση, δεν έχουμε κανέναν λόγο να είμαστε στην κυβέρνηση."Ο κος Κουτσούκος ρωτήθηκε και αν θα μπει θέμα ηγεσίας και είπε όλα τα θέματα είναι ανοιχτά και πρέπει να συζητηθούν ανεξαρτήτως αποτελέσματος μετά τις εκλογές.

Το ενδεχόμενο να τεθεί ακόμη και θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές, άφησε ανοιχτό ο Κώστας Σκανδαλίδης.

"Δεν αποκλείω τίποτα. Ολα επί τάπητος. Ενα συνέδριο του κόμματος θα μπορούσε να γίνει και ο Βενιζέλος δεν πρέπει να το φοβηθεί. Πρέπει να ξαναγυρίσουμε στη βάση μας και η βάση θα αποφασίσει για όλα", ήταν η απάντηση του κ. Σκανδαλίδη σε ερώτηση για το αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο κόμμα του, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης το βράδυ της Τρίτης στο ΣΚΑΪ.