Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι παραμένει η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, καθώς μετά τις χθεσινές ηχηρές αποχωρήσεις της Μ. Ξενογιαννακοπούλου και του Μ. Κασσή, σήμερα στον κατάλογο προστέθηκε ο κ. Παραστατίδης, ο οποίος όχι μόνο δεν ψηφίζει τα μέτρα, αλλά δεν παραδίδει και την έδρα του στο κόμμα.
Η παρέμβαση του Ευ. Βενιζέλου δεν κατάφερε να περιορίσει τις διαφορές και να ελαχιστοποιήσει τις διαρροές, ενώ ο Σ. Ξυνίδης, πρώην γραμματέας του κόμματος, με ανάρτηση του στο προσωπικό του blog περιγράφει πως ο Ευ. Βενιζέλος "έριξε" τον Γιώργο Παπανδρέου.
Την ίδια ώρα, διαφορετικό κλίμα δίνουν από την Ιπποκράτους όπου κάνουν λόγο για βήματα προσέγγισης μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου και του Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος στην ΚΟ δεν απάντησε αν θα ψηφίσει τα μέτρα.
Ο κ. Βενιζέλος θα συνεχίσει με προσωπικές επαφές την προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τις διαφοροποιήσεις. Κύκλοι πολύ κοντά στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ο Κ. Σκανδαλίδης, που είναι ιστορικό στέλεχος της παράταξης και ενεργεί με πολιτικά κριτήρια, θα ακολουθήσει την απόφαση της Κ.Ο.
Στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι η στάση τους θα εκτιμηθεί τελικά από τους πολίτες και πετούν το "γάντι" στη ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι αυτό θα γίνει “σε αντίθεση με αντιφατικές ή υποκριτικές, επαμφοτερίζουσες ή «ενδιάμεσες» θέσεις που δεν αρμόζουν στην κρισιμότητα των περιστάσεων αλλά και στο τεράστιο κόστος που έχει ήδη καταβάλει το ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση της εθνικής κρίσης”.
Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η συντριπτική πλειοψηφία που διαμορφώθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα έστειλε ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας παρά τον παραπολιτικό θόρυβο, τις περισπούδαστες αναλύσεις, τις συνεχείς προβοκάτσιες αυτών που έχουν αναλάβει εργολαβικά την επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ αλλά ματαιοπονούν, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη δήλωση του για τις αποφάσεις της Κ.Ο.
Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά έχουν μεγάλη σημασία, αλλά όχι μεγαλύτερη των ρυθμίσεων σχετικά με μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα ή τη φορολογία εισοδήματος. Συνεπώς η τελική στάση απέναντι στο πακέτο είναι πολιτικού και στρατηγικού χαρακτήρα πέραν των επιμέρους αντιρρήσεων ή παρατηρήσεων τόσο επί της διαπραγματευτικής τακτικής όσο και επί της ουσίας.
Είναι συνεπώς προφανές, λένε ανώτατα στελέχη της Ιπποκράτους, ότι η ΔΗΜΑΡ εφόσον θέλει να μείνει σταθερή στη γραμμή στήριξης της κυβέρνησης, θα βρει τελικά τρόπο να υπερψηφίσει τα μέτρα. Διαφορετικά θα έχει μεταβληθεί ο χαρακτήρας της σημερινής κυβέρνησης και η ΔΗΜΑΡ θα έχει αλλάξει ριζικά τη στρατηγική της μέσα σε τέσσερις μήνες.