Τσίπρας: Δεν ανεχόμαστε την Ευρώπη της μιζέριας

"Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους που λένε: Φτάνει πια! Ως εδώ! Τώρα είναι η ώρα της αλλαγής", ανέφερε

"Δεν ανεχόμαστε την Ευρώπη της μιζέριας, της φτώχειας και της ανεργίας" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε προεκλογική εκδήλωση της Εναλλακτικής Αριστεράς Γαλικίας.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι: "Αυτές οι ευρωεκλογές θα δείξουν, για μία ακόμα φορά, ότι σωστά κάποιοι λένε, ότι είστε πράγματι ο «ΣΥΡΙΖΑ της Γαλικίας». Όχι μόνο ως προς τις εκλογικές επιδόσεις.

Αλλά, κυρίως, ως προς την αντίληψη. Ώστε να έρθουν, ως συνέπεια, και οι εκλογικές επιδόσεις. Ότι, δηλαδή, η Αριστερά, για να είναι Αριστερά, πρέπει να ενώνει – όχι να διαιρεί. Γι' αυτό, η δική μου υποψηφιότητα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Ευρώπης. Ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους. Είτε ζουν στο Βορρά της Ευρώπης, στο Νότο ή οπουδήποτε. Γιατί εμείς θέλουμε να ενώσουμε αυτούς που διαιρεί ο νεοφιλελευθερισμός. Απευθυνόμαστε σε όλους τους λαούς που υποφέρουν από τη λιτότητα. Που είναι ενάντια στη λιτότητα".

Τόνισε ακόμη ότι: "Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους που λένε: Φτάνει πια! Ως εδώ! Τώρα είναι η ώρα της αλλαγής. Απευθυνόμαστε, όμως, κυρίως, στις νέες και τους νέους της Ευρώπης.

Γιατί. Για πρώτη φορά στη μεταπολεμική Ιστορία αυτής της ηπείρου. Μια γενιά νέων ανθρώπων γνωρίζει ότι θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς τους. Είναι μια γενιά που μπαίνει στη ζωή χωρίς ελπίδα και προοπτική για το μέλλον. Με καταγεγραμμένη ανεργία των νέων στο 55% στη Γαλικία. Στο 60% στην Ισπανία και πάνω και από 60% στην Ελλάδα. Κοντά στο 40% στην Ιταλία και την Πορτογαλία. Και με πάνω από 7,5 εκατ. νέους, χωρίς δουλειά και χωρίς εκπαίδευση σ' όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Που κινδυνεύουν να πιαστούν στην παγίδα της μακροχρόνιας ανεργίας.

Είναι απαράδεκτο και ντροπή για την Ευρώπη. Δεν ανεχόμαστε την Ευρώπη της μιζέριας, της φτώχειας και της ανεργίας. Γι' αυτό, συντρόφισσες και σύντροφοι. Άμεση προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι να ξανακερδίσουμε το δικαίωμα της εργασίας στην Ευρώπη. Κι έτσι να δώσουμε ελπίδα και αισιοδοξία στη νεολαία. Γι' αυτό θέλουμε να τερματίσουμε αμέσως τη λιτότητα. Για να δώσουμε χώρο στη νέα γενιά να δημιουργήσει. Να βάλει τη δική της σφραγίδα στο μέλλον".