“Οι Έλληνες δεν είναι ιθαγενείς του Νότου”

Επιστολή προς του βουλευτές, στην οποία εκφράζουν την αγωνία τους για τη μελλοντική πορεία της χώρας, εξέδωσαν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι πολιτικοί καλούνται να στηρίξουν τη λάθος πολιτική και μέτρα, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται, όπως αναφέρεται , στη δανειακή σύμβαση. Επιρρίπτουν μάλιστα ευθύνες, στο σύνολο των βουλευτών, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν πρέπει να σταθούν και να δώσουν εξηγήσεις στην κοινωνία που δοκομάζεται, αλλά και απέναντι στα ίδια τους τα παιδιά, όπως επισημαίνουν.

Όπως αναφέρουν:

“Για μια ακόμη φορά, εσείς, οι εκπρόσωποι του ΛΑΟΥ, καλείστε, ελπίζουμε όχι υπό την απειλή της διαγραφής, να στηρίξετε την ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟ για την έξοδο από την κρίση, που μέχρι πριν λίγους μήνες, φανατικά υποστηρίζατε ενώπιον του ελληνικού λαού, παρά τα τότε διλλήματα περί προαπαιτούμενων για τη …δόση”.

Και συνεχίζουν λέγοντας:

“Έχετε ευθύνη απέναντι στην κοινωνία που δοκιμάζεται πολύ σκληρά.

Έχετε ευθύνη όχι μόνο απέναντι στους γονείς και στα παιδιά σας, αλλά και στους δικούς μας γονείς και στα δικά μας παιδιά…

Έχετε συλλογική και ατομική ευθύνη, όπως και ατομική κρίση και άποψη και αυτή πρέπει να εκφράσετε…

Δεν νομιμοποιήστε να στηρίζετε την άποψη του ενός και μάλιστα όταν αυτή αλλάζει με τους συνήθεις εκβιασμούς και απειλές…Εκτός εάν θεωρείτε τους εαυτούς σας αναλώσιμους πράγμα το οποίο απευχόμαστε.

Έχετε ιστορική ευθύνη και η ιστορία γράφεται με λίγα και στοιβαρά “ΟΧΙ” και όχι με πολλά και υποτακτικά “ΝΑΙ” !!!

Επιτέλους αντισταθείτε και πείτε “ΟΧΙ” στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών!!!

Πείτε ΟΧΙ στην εξαθλίωση των πολιτών …

ΟΧΙ στη απαξίωση των θεσμών …

Πείτε ΟΧΙ στα αναποτελεσματικά μέτρα.

Σταματήστε να παριστάνετε τους τροχονόμους στα χιλιόμετρα των μέτρων!!!

Το κράτος δεν μπορεί να αναλαμβάνει το ρόλο προστάτη του ισχυρού και δυνάστη των αδυνάτων.

Οι Έλληνες είμαστε ισότιμα μέλη στην Ευρώπη!!! Έτσι οφείλουν να μας συμπεριφέρονται οι “εταίροι” μας και ΟΧΙ σαν ιθαγενείς του Νότου”.

Καταλήγουν επιρρίπτοντας ευθύνες στον πολιτικό κόσμο για το έγκλημα, το οποίο συντελείται – όπως υποστηρίζουν – σε βάρος του ελληνικού λαού και επισημαίνουν ότι δεν θα επιτρέψουν τη μετατροπή της ελληνικής δημοκρατίας σε δημοκρατία της Βαϊμάρης.