Βενιζέλος: Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επαινεί το μνημόνιο!

Ως απόδειξη ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο ερμήνευσε την επιτυχία της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εξηγώντας πως “αν δεν ήταν βιώσιμο το χρέος, δε θα μας έδιναν λεφτά οι αγορές”.

Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, οι αγορές δε λειτουργούν με πολιτικά κριτήρια, αλλά κοιτούν μόνο το κέρδος, και το γεγονός ότι οι αγορές με έναν “εντυπωσιακά ισχυρό” τρόπο δήλωσαν πρακτικά ότι η Ελλάδα δε θα χρειαστεί νέο μνημόνιο διέψευσαν όσους διαβεβαίωναν πως κάτι τέτοιο ήταν αναπόφευκτο.

Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε πως “οι ίδιοι άνθρωποι που λέγανε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, τώρα λένε ότι είχαμε λεφτά χάρη στο δάνειο που μας έχουν δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ”, και παρατήρησε ότι “εκδηλώνουν μιζέρια και θλίψη, γιατί πολιτικά ζουν ως παράσιτα του μνημονίου, χωρίς κρίση και μνημόνιο δεν έχουν λόγο ύπαρξης, και για να στηρίξουν τώρα την επιχειρηματολογία τους, επαινούν το μνημόνιο”.

Κατηγόρησε εξάλλου τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αλλάξει στρατηγική τα τελευταία χρόνια, αφού πέρασε μία αντιμνημονιακή φάση όταν ήταν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.