Μπαρούτι μυρίζει η ατμόσφαιρα στο ΠΑΣΟΚ

Τεταμένη εμφανίζεται αυτή την ώρα η ατμόσφαιρα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους. Σε λίγη ώρα μάλιστα, υπό το φόβο διαρροών, αναμένεται να αρχίσει η ψηφοφορία για την επιβολή κομματικής πειθαρχίας ενόψει της ψήφισης των νέων μέτρων από την κυβέρνηση.

Σας μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη τους διαλόγους εκείνους, στους οποίους συμφωνούν όλοι όσοι "μεταδίδουν" την κλειστή συνεδρίαση.

Αίσθηση προκάλεσε η ομολογία Σηφουνάκη ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα “αυτοδιοικούμενο ασύντακτο κοπάδι”. Ο πρώην υπουργός συνέχισε τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “αν συνεχίσουμε έτσι θα διαλυθούμε και εμείς και η κυβέρνηση”.

Σε ανάλογα έντονο ύφος απευθύνθηκε στους βουλευτές του και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προειδοποιώντας ότι οι πιθανοί αντάρτες θα βρεθούν εκτός κόμματος. Όπως ανέφερε: “Όποιος δεν ψηφίσει τον διαγράφω από παντού”, ενώ προσπάθησε να συσπειρώσει τους βουλευτές του λέγοντας “Πάμε να ψηφίσουμε τα μέτρα, αλλιώς φεύγω!”

Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στιχομυθία που προηγήθηκε μεταξύ κάποιων εκ των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας οι οποίοι ουσιαστικά παραδέχτηκαν την άγνοιά τους για το τι ακριβώς έπρεπε να ψηφίσουν κατά την σημερινή ψηφοφορία και του κυρίου Βενιζέλου. Οι μεν βουλευτές ανέφεραν “Δεν είχαμε ενημέρωση, δεν ξέραμε τι να ψηφίσουμε” για να λάβουν την απάντηση του προέδρου του κόμματοα: “Και γιατί δεν με παίρνατε τηλέφωνο”. Διάλογος, ο οποίος αντικατοπτρίζει το κλίμα διχόνοιας που διακατέχει το εσωτερικό της Ιπποκράτους και δημιουργεί κλίμα αστάθειας και αμφιβολίας για την επόμενη μέρα του κόμματος.

Σε σύντομο διάλογο που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπήρξε διαφωνία μεταξύ των δύο, με αφορμή την επικείμενη ψηφοφορία για την κατοχύρωση της κομματικής πειθαρχίας. Ο κύριος Βενιζέλος κάλεσε τους βουλευτές του να ψηφίσουν για να λάβει αμέσως την απάντηση του κυρίου Χρυσοχοΐδη ότι “τα εθνικά θέματα δεν μπαίνουν σε ψηφοφορία".