Προανακριτική για Σαμαρά, Δένδια και Αθανασίου ζητά η Χρυσή Αυγή

Πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, και του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της εσχάτης προδοσίας, κατέθεσε η Χρυσή Αυγή.

Στο κείμενο της πρότασης αυτής περιλαμβάνεται ο πλήρης διάλογος Μπαλτάκου-Κασιδιάρη από το επίμαχο βίντεο, καθώς και ολόκληρη η συνέντευξη του Τάκη Μπαλτάκου σε ραδιοφωνικό σταθμό την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Χρυσή Αυγή ζητά “να διερευνηθούν μέχρι πλήρους διαλευκάνσεως όλα τα πραγματικά περιστατικά που έχουν προκύψει ή φέρονται ότι έχουν λάβει χώρα στην προκείμενη υπόθεση, με την εξάντληση όλων των νόμιμων μέσων απόδειξης και ανακριτικών ενεργειών για τις οποίες έχει αρμοδιότητα η Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένης της πραγματογνωμοσύνης, της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης μαρτύρων κ.λπ.”.

Πάντως, για να τεθεί προς συζήτηση η πρόταση αυτή θα πρέπει να υπογράφεται από τουλάχιστον 30 βουλευτές, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος αποτελείται πλέον από 16 βουλευτές. Επομένως, για να ληφθεί υπ' όψιν η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, θα πρέπει να υπογράψουν και βουλευτές από άλλα κόμματα.