Καταψήφισε άρθρο του νομοσχεδίου για τον Καλλικράτη το ΠΑΣΟΚ

Ένταση επικράτησε και σήμερα στη Βουλή κατά την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά σε διορθωτικές παρεμβάσεις στον "Καλλικράτη", η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί το βράδυ της Δευτέρας, όμως αναβλήθηκε μετά τις αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που προέβαλλαν ενστάσεις σε ορισμένες ρυθμίσεις.

Μάλιστα, παρά τις τροποποιήσεις στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, το άρθρο 21 του νομοσχεδίου, που αφορά μεταξύ άλλων στην επιχορήγηση φορέων που αναπτύσσουν πολιτιστικού χαρακτήρα δραστηριότητες για την προβολή των δήμων, καταψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να μη γίνει δεκτό.

Ενστάσεις προέβαλε το ΠΑΣΟΚ και για το άρθρο 24 του νομοσχεδίου, με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Ντόλιο, να ζητά να καταψηφιστεί... το μισό άρθρο (και όταν του επισημάνθηκε πως δε γίνεται να διαγραφεί το μισό άρθρο, ζήτησε να καταψηφιστεί ολόκληρο το άρθρο) και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Πάρη Κουκουλόπουλο, να διαμηνύει πως το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει το εν λόγω άρθρο, προσβλέποντας σε διόρθωση αργότερα.

Τελικά, όπως διευκρίνισε ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, υπερίσχυσε η θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ο οποίος λειτουργεί ως αντικαταστάτης του προέδρου του κόμματος, και έτσι το άρθρο 24 ψηφίστηκε κανονικά.