“Μπαλτάκο, πρόσεχε ! Έχουμε κι άλλα βίντεο”

Υπό την απειλή ότι υπάρχουν και άλλα βίντεο, τα οποία και μπορεί να βγάλουν στη δημοσιότητα, βουλευτές της Χρυσής Αυγής φώναζαν προς τον - πρώην πλέον - γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο.

Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση βίντεο, το οποίο κατήγγειλε ο Ηλίας Κασιδιάρης και στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος να συνομιλεί με τον κύριο Μπαλτάκο και φαίνεται ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην υπόθεση του ακροδεξιού κόμματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

Μετά από αυτό, ο Τάκης Μπαλτάκος υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, ώστε αυτή να τεθεί στη διάθεση του πρωθυπουργού. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε στην ουσία αποδεκτή την παραίτηση, δηλώνοντας ότι "αν είναι έτσι, ο Μπαλτάκος δεν έχει θέση στην κυβέρνηση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Λίγο αργότερα, ο κύριος Μπαλτάκος έδινε στη δημοσιότητα τη γραπτή ανακοίνωση παραίτησής του, όπου δήλωνε ότι παραιτείται για λόγους ευθιξίας και ζήτησε συγνώμη για το θόρυβο, που δημιουργήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ

Όπως ήταν φυσικό, η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από όλες τις κοινοβουλευτικές πτέρυγες.

Ερωτηθείς σχετικά στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολίασε ότι ο Τάκης Μπαλτάκος είναι “παλιό πρόβλημα” και υπογράμμισε πως “είναι αδιανόητο να υπάρχει οποιαδήποτε επαφή με τους ναζιστές, με τους ρατσιστές, με τους ξενοφοβικούς με αυτούς που οργανώνουν πράξεις βίας και λειτουργούν ως εγκληματική οργάνωση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για μείζον πολιτικό θέμα, από το οποίο αποκαλύπτεται ο πλήρης καιροσκοπισμός με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από την πλευρά της κυβέρνησης η Χρυσή Αυγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινούνται και οι αντιδράσεις των υπολοίπων κομμάτων.

Να πάρει η κυβέρνηση συγκεκριμένη θέση για την επίμαχη συνομιλία ανάμεσα στον Τάκη Μπαλτάκο και τον Ηλία Κασιδιάρη ζητά το Κομμουνιστικό Κόμμα, σχολιάζοντας πως από τη συνομιλία αυτή επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η Χρυσή Αυγή ανέβηκε και στηρίχθηκε από μηχανισμούς του συστήματος.

ΚΚΕ: Να πάρει θέση η κυβέρνηση για το βίντεο Μπαλτάκου

Ένταση επικράτησε το απόγευμα στη Βουλή, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας στην υπόθεση με το βίντεο Μπαλτάκου.

Ένταση στη Βουλή για χάρη του... υιού Μπαλτάκου

“Τα όσα αναφέρονται σχετικά με το πρόσωπό μου αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας”, υποστηρίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, για τις αναφορές στον ίδιο, που υπάρχουν στο επίμαχο βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.

Δένδιας: Μυθεύματα τα όσα αναφέρονται για μένα στο βίντεο

Δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος αναφερόμενος στο περιστατικό χειροδικίας και λεκτικής επίθεσης από την πλευρά του υιού Μπαλτάκου εναντίον βουλευτών της ακροδεξιάς παράταξης.

Ματθαιόπουλος: Θα κινηθούμε νομικά κατά του υιού Μπαλτάκου

Υπό την απειλή ότι υπάρχουν και άλλα βίντεο, τα οποία και μπορεί να βγάλουν στη δημοσιότητα, βουλευτές της Χρυσής Αυγής φώναζαν προς τον - πρώην πλέον - γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο.

"Μπαλτάκο, πρόσεχε ! Έχουμε κι άλλα βίντεο"

Για σκηνές κινηματογραφικού φαρ ουέστ και συμπεριφορές, "που δεν βλέπουμε ούτε στις χειρότερες στιγμές του χουλιγκανισμού στα γήπεδα", μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού μεταξύ του υιού του Τάκη Μπαλτάκου και βουλευτών της Χρυσής Αυγής. 

Κουκουλόπουλος :"Μόνο στο φαρ ουέστ βλέπουμε τέτοιες εικόνες"

Την παραίτηση των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, καθώς και την απομάκρυνση όσων άλλων εμπλέκονται στην υπόθεση με το βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη ζητά με δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της “Ένωσης για τη Πατρίδα και το Λαό”, Χρήστος Ζώης.

Ζώης: Να παραιτηθούν Δένδιας και Αθανασίου

Σαν βόμβα έσκασε στους κόλπους της δικαιοσύνης το βίντεο με τη συνομιλία Κασιδιάρη-Μπαλτάκου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Αρμόδιες πηγές, αντί άλλου σχολιασμού, παρέπεμπαν στα στοιχεία της δικογραφίας που είναι γνωστά και στους κατηγορουμένους, επισημαίνοντας ότι η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Δικαστικοί: Η Δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης αναμένεται να μπει το υλικό της  συνομιλίας του Ηλία Κασιδιάρη με τον πρώην πλέον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Στον εισαγγελέα το βίντεο που έστειλε τον Μπαλτάκο εκτός κυβέρνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ