Βενιζέλος: Σκληρή δήλωση, όχι διαγραφή για Γιώργο και Κακλαμάνη

Σαφές μήνυμα στο Γιώργο Παπανδρέου και τον Απόστολο Κακλαμάνη, χωρίς πάντως να τους κατονομάζει, έστειλε με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικρίνοντας τη στάση τους κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Διαβάστε: "Ναι" με εκπλήξεις στο πολυνομοσχέδιο

“H K.O του ΠΑΣΟΚ ενεργώντας συλλογικά και υπεύθυνα, υπερψήφισε συνολικά το νομοσχέδιο με το οποίο συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο. Το νομοσχέδιο απέκτησε την τελική του μορφή, χάρις στις τεράστιες προσπάθειες και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  ενώ ειδικά για τη ρύθμιση που αφορά στις τράπεζες, την οποία δεν υπερψήφισαν οι δύο βουλευτές, επεσήμανε ότι αυτή “αποτυπώνει το αποτέλεσμα μίας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δηλαδή με τους εταίρους και δανειστές μας και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέμενε στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων του Ευρωπαϊκού δικαίου του ανταγωνισμού, όπως  τους διατύπωσε αναλυτικά σε έγγραφό του ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια”.

Όπως άλλωστε σχολίασε με νόημα ο κ. Βενιζέλος, κανένα μέλος της Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

“Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές”, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με σαφή υπονοούμενα για τον πρώην πρωθυπουργό και για το ιστορικό στέλεχος της παράταξης.

“Οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε. Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό”, κατέληξε ο πρόδρος του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε: Τι απάντησε ο Παπανδρέου στον Βενιζέλο