Πολιτικό θρίλερ σε μια κουταλιά γάλα

Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο. Η ψηφοφορία που θα γίνει την Κυριακή ή τη Δευτέρα αποτελεί ένα κρίσιμο τεστ με τους διαφωνούντες βουλευτές να μην κάνουν πίσω, ενώ από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης, ο Κωστής Χατζηδάκης δεν φαίνεται διατεθειμένος να ικανοποίηση τα αιτήματα.

Η κυβέρνηση δέχεται πυρά από τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα που αφορούν στο γάλα και τα φαρμακεία.

Μέχρι στιγμής οι βουλευτές που διαφωνούν είναι 8. Πρόκειται για τους κ.κ. Χαρακόπουλος, Τζαμτζής, Βλάχος, Κοντός, Στύλιος, Καράμπελας από τη Ν.Δ., Κασσής, Μωραΐτης και Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ ενώ αρνητικοί εμφανίζονται και οι Ανδ. Λοβέρδος και Χρ. Αηδόνης.

Το κλίμα στη Βουλή ήταν εκρηκτικό κατά την ενημέρωση από τον Κωστή Χατζηδάκη.

Οι Μ. Κασσής και Ι. Τζαμτζής εξέφρασαν τη δυσφορία τους, ενώ επιθετικός υπήρξε ο κ. Θ. Μωραΐτης (ΠΑΣΟΚ) που σημείωσε πως εξευτελίζεται η κοινοβουλευτική διαδικασία.

Αργά χθες το βράδυ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πήγε ο Κ. Χατζηδάκης ο οποίος συναντήθηκε με τον Αθ. Τσαυτάρη ο οποίος φαίνεται ότι υποχώρησε και δεν διατηρεί πλέον τις ίδιες ενστάσεις που είχε αρχικά για το γάλα, αφήνοντας μόνο του στο υπουργείο τον αναπληρωτή υπουργό Μ. Χαρακόπουλο.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι στην συνάντηση δεν ήταν παρών ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο οποίος δεν είχε κληθεί, παρά το γεγονός πως εκείνη την ώρα ήταν στο γραφείο του...