Συμφωνία για την απελευθέρωση των ΤΑΞΙ

Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς Ταξί, σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου και φαίνεται ότι η κατάσταση οδηγείται σε συμβιβασμό με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα συνάντηση με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) Θύμιο Λυμπερόπουλο και τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη είχε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Συζητήθηκαν τα θέματα του κλάδου των μεταφορών που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί & Αγοραίων Θύμιος Λυμπερόπουλος, η κυβέρνηση δέχτηκε να μην υπάρξει διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που θα δίνει την δυνατότητα σε τουριστικά γραφεία και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων να διαθέτουν ενοικιαζόμενα ΙΧ, με οδηγό, προκείμενου να εκτελούν μεταφορικό έργο.

Στη συνάντηση, αποσαφηνίστηκε πως οι αλλαγές οι οποίες προωθούνται με το νομοσχέδιο είναι δύο και αφορούν στην κατάργηση του ελάχιστου ορίου κυβισμού των υπό μίσθωση αυτοκινήτων με οδηγό (μέχρι σήμερα επιτρέπεται η ενοικίαση οχημάτων άνω των 1.500 κυβικών) και τη μείωση της ελάχιστης διάρκειας μίσθωσής τους από τις 12 στις έξι ώρες.

Η ΠΟΕΙΑΤΑ συνεδριάζει για να καθορίσει τη στάση της μετά και τις εξηγήσεις που έλαβε από τον υπουργό Ανάπτυξης. Οι αυτοκινητιστές ταξί είχαν αρχικά αντιδράσει έντονα μπροστά στο ενδεχόμενο περαιτέρω απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.