Μιχαλολιάκος: Δεν θα είναι έκπληξη να είμαστε πρώτο κόμμα

Ενώ οι ανακρίτριες στο πόρισμά τους μιλάνε ξανά για «εγκληματική οργάνωση» και αφήνουν να εννοηθεί ότι θα οδηγηθούν στις φυλακές και τα υπόλοιπα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής (αυτήν την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι ακόμη έξω), ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος σε συνέντευξή του στο CRASH υποστηρίζει ότι «όσα περισσότερα λένε και γράφουν οι δύο συγκεκριμένες ανακρίτριες τόσο μεγαλύτερο θα είναι το φιάσκο που θα προκύψει στο τέλος». Ο έγκλειστος στον κορυδαλλό πολιτικός προειδοποιεί ότι κάποια στιγμή που το κόμμα του «θα ελέγξει το πολιτικό παιχνίδι, θα οδηγηθούν στις φυλακές όλοι οι κλέφτες, όλα τα λαμόγια, και φυσικά όλοι εκείνοι που έστησαν αυτή τη συνομωσία, την πολιτική δίωξη σε βάρος του ιδίου και των μελών της Χρυσής Αυγής». Εκείνο που εντυπωσιάζει μεταξύ άλλων στην συνέντευξή του είναι ο τρόπος που απαντά για τις σχέσεις του με τον Ηλία Κασιδιάρη και τα μέλη της οικογένειας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και υποψηφίου δημάρχου στην Αθήνα. Φυσικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατηγορηματικά «φωνάζει»: «Εγώ είμαι ο αρχηγός και μέσα στη φυλακή».

Ακολουθούν τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

"Η Χρυσή Αυγή επιβιώνει από το μισθό των βουλευτών και το υστέρημα των αγωνιστών"

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μιλάει για φωτογραφική διαδικασία, σε ό,τι αφορά στην διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

"Η διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής ήταν ξεκάθαρα φωτογραφική και κατά τούτο αντισυνταγματική. Καταργούσε, δε, στην πράξη το τεκμήριο της αθωότητας που έχουν όλοι οι κατηγορούμενοι. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος έχει γνωρίσει σκληρά στο πετσί του φυλακές και εξορίες και γνωρίζει τι εστί πολιτική δίωξη, καταψήφισε την διακοπή της χρηματοδότησής μας. Το κόμμα μας επιβιώνει και χωρίς την χρηματοδότηση όπως επεβίωνε επί πολλά χρόνια πριν αυτή υπάρξει! Επιβιώνει από το μισθό των βουλευτών και από υστέρημα των αγωνιστών. Είναι όμως κωμικό να μας κόβουν τη χρηματοδότηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την ίδια στιγμή που χρωστάνε διακόσια εβδομήντα εκατομμύρια και έχουν προεισπράξει την κομματική τους χρηματοδότηση μέχρι το 2018! Εάν αύριο χαρακτηρισθεί το ΠΑΣΟΚ εγκληματική οργάνωση, πως άραγε θα του αναστείλουν τη χρηματοδότηση;".

"Παραμένω αρχηγός ακόμα και μέσα από τη φυλακή"

Ό ίδιος διαψεύδει ότι τον έχει αντικαταστήσει στην αρχηγεία του κόμματος ο Ηλίας Κασιδιάρης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ουδέποτε έχρισε αρχηγούς και συντονιστές στη Χρυσή Αυγή. Όπως σημειώνει: "Ο μηχανισμός του κόμματος συνεχίζει να λειτουργεί και οι Χρυσαυγίτες και Χρυσαυγίτισσες είναι περισσότερο αποφασισμένοι και πεισμωμένοι από την άδικη δίωξή μας. Όχι, δεν έχρισα αρχηγούς και συντονιστές. Όσο κι αν δεν το έχουν καταλάβει κάποιοι, Αρχηγός στην Χρυσή Αυγή παραμένω εγώ ακόμα και μέσα από τη φυλακή. Ο αγαπημένος μου συναγωνιστής Ηλίας Κασιδιάρης κάνει το καλύτερο. Υπήρξε και είναι δική μου επιλογή να είναι εκπρόσωπος Τύπου και όσο για τα περί διασπάσεως και διχασμού είναι βρόμικα σχέδια βρόμικων ανθρώπων των μυστικών υπηρεσιών, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Σας πληροφορώ μάλιστα, γιατί όλα τα μαθαίνουμε επειδή παντού υπάρχει ένας Χρυσαυγίτης, ότι ήταν σχέδιο των ίδιων αυτών βρόμικων υπηρεσιών από τα τέλη ακόμη του 2012.

Σε ερώτηση αναφορικά με τα νέα στοιχεία και φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα χαρακτηρίζει "αρλούμπες" και "ψέματα", ενώ για μία ακόμα φορά τονίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.

Απαντώντας σε όσους έχρισαν αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη και με αφορμή την ανακοίνωση που πρόσφατα είχε εκδώσει και δήλωνε ότι "είναι ακόμα αρχηγός", απαντάει ότι: "Η ανακοίνωσή μου δεν είχε σκοπό την επιβεβαίωση ότι παραμένω Αρχηγός, αλλά να απαντήσω στους ψεύτες, στους συκοφάντες και στους λασπολόγους. Σε όλους αυτούς που προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση στις τάξεις της Χρυσής Αυγής. Ο Ηλίας Κασιδιάρης δίνει από 18 χρονών αγώνες για την Χρυσή Αυγή και είναι ένας από τους πλέον συνεπείς και πιστούς αγωνιστές της. Όσο για τις σχέσεις μου μαζί του, μάλλον δεν μπορείτε να τις καταλάβετε. Ο παππούς του πολεμούσε μαζί με τον πατέρα μου στα Δεκεμβριανά το 1944 και οι πρόγονοί μαζί με τους προγόνους μου στην Εθνεγερσία του ’21. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τα τσιράκια των νταβατζήδων που έχουν γεμίσει τη Βουλή… Δεν μπορούν να καταλάβουν αυτοί οι θλιβεροί αριβίστες, που έρχονται από το πουθενά, τι δύναμη έχουν αυτοί οι δεσμοί!"

Σχολιάζοντας πρόσφατο δημοσίευμα των «Financial Times», το οποίο ανέφερε ότι Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή θα κονταροχτυπηθούν για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές του Μαΐου πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πώς αξιολογείτε τις πιθανότητες της Χρυσής Αυγής στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014, απαντάει ότι "η Χρυσή Αυγή θα είναι πολύ υψηλά στις ευρωεκλογές του Μαΐου και δεν θα αποτελέσει έκπληξη για εμένα να είναι και πρώτο κόμμα".

Μιλώντας για τις συλλήψεις των στελεχών της ακροδεξιάς παράταξης, σημειώνει ότι πίσω από την πολιτική δίωξη "βρίσκεται μια θλιβερή παρέα, η οποία στα υπόγεια του Μαξίμου, μελετώντας δημοσκοπήσεις, έφτιαξε ένα τερατώδες κατηγορητήριο", ενώ για μία ακόμα φορά εξέφρασε την έλειψη εμπιστοσύνης του προς την ελληνική δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της.

"Η Χρυσή Αυγή θα είναι πρωταγωνιστής"

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα "η Χρυσή Αυγή θα είναι πρωταγωνιστής και θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για μια νέα Ελλάδα χωρίς κλέφτες και απατεώνες και προπαντός για μια Ελλάδα εθνικά ανεξάρτητη", αναφέρει μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής.