Έως το τέλος Μαρτίου οι κρίσεις στους ένστολους

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος μετά τη δίμηνη αναβολή λόγω της κατάθεσης στη Βουλή και της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σε ό,τι αφορά στις κρίσεις των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίες, αυτές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα, και αντίστοιχα έως το τέλος της εβδομάδας οι κρίσεις στο Λιμενικό Σώμα.

Αναφορικά με τις κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα δεν αναμένεται να υπάρξουν απρόοπτα ως προς τα ονόματα.

Παρόλ' αυτά ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής, Δημοσθένη Καβέτσου, ο οποίος είναι επικεφαλής των επιχειρησιακών και διοικητικών ζητημάτων του σώματος, με δεδομένο ότι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε προβλέπει τη δημιουργία δύο θέσεων. Αυτής του υπαρχηγού Επιχειρήσεων και του υπαρχηγού Υποστήριξης.

Συν τοις άλλοις αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η Διεύθυνση Επιθεώρησης και Ελέγχου Πυροσβεστικού Σώματος υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό, ενώ το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, η Υπηρεσία Εναερίων Μέσων και η Υπηρεσία Πλωτών Μέσων εποπτεύονται και ελέγχονται από τον Υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.