Διεκόπη η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, με την ελληνική πλευρά να εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει κατάληξη των διαπραγματεύσεων, έως σήμερα το βράδυ.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναχώρησαν από το υπουργείο και επέστρεψαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα. Αργότερα, στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, και στις 8:30 το βράδυ προσήλθε και η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ εν τω μεταξύ είχε αποχωρήσει για λίγο και επέστρεψε ο Πόουλ Τόμσεν. Λίγο πριν τις 9:30 κατέφθασε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Γιάννη Βρούτση με την τρόικα, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας δήλωσε ότι "είμαστε ακόμη πιο κοντά σε συμφωνία" και πρόσθεσε ότι η αποψινή συνάντηση αφορούσε "ορισμένες τυπικές διευθετήσεις".
Στις 10 το βράδυ ολοκληρώθηκε η συνάντηση της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με την τρόικα. Στελέχη του Ταμείου ανέφεραν πως πιθανόν και εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Διαβάστε: Πιθανόν και εντός της εβδομάδας το τραπεζικό νομοσχέδιο
Ο κ. Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό δήλωσε: «Δεν γνωρίζω αν θα κλείσει σήμερα η συμφωνία, έχουμε φτάσει κοντά. Προσπαθούμε να τελειωσουμε».
Τα βασικά ανοικτά μέτωπα μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων των δανειστών, εστιάστηκαν, σήμερα στις 5 τα ξημερώματα και μετά από έναν μαραθώνιο κύκλο 14 ωρών διαβουλεύσεων, σε τέσσερα υπουργεία:
* Στο υπουργείο Εργασίας. Δεν έχει επέλθει συμφωνία όσον αφορά στο θέμα των ομαδικών απολύσεων.
* Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η τρόικα εμμένει για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2015, αλλά η κυβέρνηση δεν το δέχεται.
* Στο υπουργείο Ανάπτυξης. Δεν υπάρχει συμφωνία στα ζητήματα του γάλακτος, των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, των φαρμακείων, αλλά και των παρεμβάσεων στις μεταφορές (π.χ. ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία), που περιλαμβάνονται στις προτάσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.
* Στο υπουργείο Οικονομικών. Δεν έχει επέλθει συμφωνία στο σκέλος των δημοσιονομικών εξελίξεων και κυρίως στο θέμα της διανομής του κοινωνικού μερίσματος.
Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, έχει αποσαφηνίσει ότι για το σύνολο των προαναφερθέντων ανοικτών θεμάτων, η στάση της ελληνικής πλευράς έχει χαραχθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση και δεν πρόκειται να αλλάξει.