Ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρος ότι η Ελλάδα θα πάρει τη δόση

Βεβαιότητα εκφράζουν στον ΣΥΡΙΖΑ τότι η κυβέρνηση θα πα΄ρει τη δόση και ότι όσα γίνονται είναι μέρος μιας θεατρικής παράστασης.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η καταβολή της δόσης θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς στήνει "κόκκινες γραμμές" για να φτιάξει το προφίλ του, ενώ η δόση θα δοθεί και η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να παρουσιάσει την εξέλιξη ως επιτυχία και ως αποτέλεσμα της σκληρής της στάσης.

Οεκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Π. Σκουρλέτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε μεταξύ των άλλων ότι "σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια παράσταση, γιατί είναι μια συζήτηση η οποία δεν αγγίζει τον πυρήνα της πολιτικής, δεν τον αμφισβητεί".

Οπως συμπλήρωσε, "ο κ. Σαμαράς πρέπει να εμφανιστεί ως υπερασπιστής των συμφερόντων της ελληνικής πλευράς, να τα θυμηθεί έστω μετά από τέσσερα χρόνια εφαρμογής του μνημονίου αυτά τα συμφέροντα, γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα ακολούθησε μια πολιτική που ήταν εις βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού", ενώ "ο κ. Σόιμπλε από τη μεριά του προ των ευρωεκλογών, γιατί ευρωεκλογές έχουν και εκεί, πρέπει να εμφανιστεί στην γερμανική κοινή γνώμη ότι δεν είναι διατεθειμένος να χαρίσει τίποτα στους "τεμπέληδες" 'Έλληνες".

Κατέληξε δε ο κ. Σκουρλέτης στην βεβαιότητα: "Η δόση θα δοθεί σε κάθε περίπτωση. Κανένας Σόιμπλε και κανένας Σαμαράς δεν θα βάλει σε κίνδυνο την ισορροπία του ευρωπαϊκού συστήματος".

Δήλωσε βέβαιος πως η δόση θα δοθεί, στο σύνολό της, καθώς οι πιστωτές "ξέρουν ότι όλα θα επιστρέψουν σε αυτούς".

"Θα κερδίσουν και από τους τόκους, και η Ελλάδα θα βυθίζεται στο χάος, προσέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.