Να δώσει εξηγήσεις για τη δήλωσή του στην Washington Post ότι ο καρκίνος δεν είναι επείγουσα ασθένεια, επιχείρησε μέσω του STAR ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι δεν καταλαβαίνει γιατί υπάρχει τόσο μίσος στο twitter και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου του εύχονται να πάθει καρκίνο ο ίδιος, η γυναίκα του και τα παιδιά του.
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι αυτό που είπε στην εφημερίδα είναι ότι δεν θεωρείται επείγουσα ασθένεια ο καρκίνος παρά μόνο στα τελικά στάδια, κάτι που δεν είναι προσωπική του άποψη, αλλά είναι ο κανονισμός που ισχύει σε πολλά συστήματα υγείας παγκοσμίως και στο ελληνικό.
Σημειώνεται πως ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βοηθήσει τους ανασφάλιστους, δημιουργώντας ένα ταμείο 13 εκατομμυρίων ευρώ για τις πιο επείγουσες περιπτώσεις, χρησιμοποιώντας χρήματα από την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Αλλά οι Έλληνες, είπε, πρέπει επίσης να καταλάβουν ότι το δημόσιο σύστημα υγείας ήταν ήδη προβληματικό πριν από την κρίση, λόγω κακοδιαχείρισης και διαφθοράς. Το κράτος μερικές φορές πλήρωνε τρεις με τέσσερις φορές παραπάνω από άλλες ευρωπαϊκές χώρες για ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα, με μεσάζοντες, γιατρούς και φαρμακεία να τσεπώνουν τη διαφορά. Αν τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις, είπε, είναι επειδή δυσκολεύονται να ακολουθήσουν πιο λογικούς προϋπολογισμούς.
Ο Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι επείγουσες περιπτώσεις δέχονται θεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία άσχετα από την ασφαλιστική κατάσταση του ασθενή. "Αλλά", είπε, "ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες, εκτός αν βρίσκεσαι στα τελικά στάδια".