Σκουρλέτης: Το μνημόνιο θα πάψει να ισχύει μόλις εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ

"Είμαστε απόλυτα σαφείς ότι αυτό που ονομάζεται μνημονιακό πρόγραμμα από την επομένη της εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα πάψει να ισχύει", τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

"Εμείς είπαμε ότι τότε θα ξεκινήσει για πρώτη φορά η διαπραγμάτευση των μνημονιακών συμβάσεων. Στο τραπέζι είναι η πρότασή μας για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, η αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης, η διαμόρφωση ενός ανορθωτικού προγράμματος για την ελληνική οικονομία", επεσήμανε.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και τις δημοτικές υπογράμμισε ότι: "Αν χάσει ο κ. Σακελλαρίδης, θα έχει χαθεί μια μάχη που, πέρα από τις άλλες πλευρές της που αφορούν τη ζωή και την οργάνωση της πόλης της Αθήνας, προφανώς θα είναι ένα εμπόδιο σε αυτή τη γενικότερη προσπάθεια.
Αλλά βεβαίως θέλω να πω ότι είναι διαφορετικής πολιτικής έντασης το μήνυμα που θα υπάρξει από τις ευρωεκλογές, που από εκεί θα προκύψει το μεγάλο κύμα της ανατροπής, διαφορετικό στις περιφέρειες και διαφορετικό στους δήμους".