Την αναστολή και ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία σταμάτησε η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής ζητουν με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκπρόσωποι του κόμματος.
Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι η «από 23.12.2013 απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, με την οποία αποφασίστηκε η αναστολή καταβολής κάθε είδους κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης της Χρυσής Αυγής» είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Παράλληλα, ζητούν να δοθεί προσωρινή διαταγή που να διατάσσει την αναστολή της επίμαχης υπουργικής απόφασης.
Στην προσφυγή, η οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 4 Απριλίου 2014, μιλούν για πρωτοφανή προσπάθεια διασύνδεσης του κόμματος με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τρομοκράτηση των στελεχών, μελών, υποστηρικτών και ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής.
Η προσπάθεια αυτή, όπως υπογραμμίζεται στην προσφυγή, είχε ως κύριο ενορχηστρωτή την Κυβέρνηση και εκφραζόταν μέσω των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ενώ ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αυτή έπαιξε σχεδόν το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία υιοθετούσαν άκριτα όλες τις κατηγορίες κατά της Χρυσής Αυγής, χωρίς να δίνουν τη δυνατότητα αντίκρουσης.
Η Χρυσή Αυγή τονίζει ότι από την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης υφίσταται μείζονα οικονομική ζημιά, καθώς δεν θα λάβει τη χρηματοδότηση για το 2013 που ανέρχεται σε 873.114 ευρώ, όπως και την αντίστοιχη του 2014, αλλά ούτε και για τις Ευρωεκλογές .
Λόγω της αναστολής της χρηματοδότησης, όπως λένε, υπάρχει αδυναμία καταβολής των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων της χρυσής Αυγής, των μισθωμάτων των γραφείων του κόμματος ανά την Ελλάδα.
Η υπόθεση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την 4η Απριλίου 2014 με εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ.