“Η αξιοποίηση της λίστας σταμάτησε μετά από μένα”

Aιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ΣΔΟΕ αφήνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.

“Από την ημέρα που έφυγα από το υπουργείο διακόπηκε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης της λίστας”, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News”.

Επί των ημερών, όπως αναφέρει, έδωσε εντολή ελέγχου στο ΣΔΟΕ, και ειδικά για τα περίπου 20 ονόματα λέει πως κριτήριο ήταν το ύψος των καταθέσεων.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά στις αιχμές περί αλλοίωσης στοιχείων της λίστας ο πρώην υπουργός αρνείται οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια, λέγοντας: “Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να διανοηθεί σοβαρά ότι θα έμπαινα στον κόπο να αλλοιώσω στοιχεία που εγώ έφερα και επέμεινα να ερευνηθούν, γνωρίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να διασταυρωθούν με την πηγή προέλευσής τους, από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας”.

Σε άλλη συνέντευξή του, στο “Έθνος της Κυριακής”, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει για το cd με τη λίστα ότι “αυτό που μας παραδόθηκε από τη Γαλλία ήταν αντίγραφο, ξεκλείδωτο και χωρίς διακριτικά”.

Όσον αφορά στη διαδρομή της λίστας  ο ίδιος δηλώνει: "Δεν έχασα καμία λίστα και φυσικά δεν δήλωσα κάτι τέτοιο στη Βουλή. Όλα τα στοιχεία δόθηκαν στον κ. Διώτη. Η δε πρωτότυπη λίστα βρίσκεται στη Γαλλία".

Απαντώντας σε όσους τον επικρίνουν, τονίζει ότι βρίσκεται σε πολύ χειρότερη οικονομική κατάσταση από τότε που μπήκε στην πολιτική. "Σήμερα δεν είμαι υπουργός ή βουλευτής, είμαι εκτός πολιτικής και με οικονομική κατάσταση χειρότερη από όταν μπήκα στην πολιτική. Δεν έχω καταθέσεις στην Ελβετία, δεν έχω offshore, το μοναδικό μου περιουσιακό στοιχείο, ένα εξοχικό σπίτι, χτίστηκε με δάνειο πριν δέκα χρόνια, δεν έχω καν καταθέσεις στην Ελβετία. Μόνο δάνεια. Υπάρχουν και όρια λοιπόν στα πόσα μπορεί να ανεχθεί κάποιος να ακούει", λέει ο πρώην υπουργός.