Βουδούρης: Επιμένω ακόμα, θα κατέβω με ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης γύρω από την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Πελοποννήσου στέλνει με δήλωσή του ο Οδυσσέας Βουδούρης, επιχειρώντας να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, ο Οδυσσέας Βουδούρης ξεκαθαρίζει πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα βήμα για μια ευρύτερη συμμαχία αριστερών, δημοκρατικών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και τονίζει πως θα δώσει τη μάχη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η Πελοπόννησος.

Αναλυτικά η δήλωση του Οδυσσέα Βουδούρη:

“Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είμαι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου αντιμετωπίστηκε θετικά τόσο από την “Κοινωνία Πρώτα” όσο και από μένα προσωπικά, διότι αποτελεί ένα βήμα για μια ευρύτερη συμμαχία αριστερών, δημοκρατικών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων, ικανή να ανατρέψει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και κυρίως να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Κατανοώ ότι το δύσκολο αυτό εγχείρημα, όπως ανάλογα στο παρελθόν, γεννά έναν εσωκομματικό διάλογο, ενίοτε έντονο, συστατικό στοιχείο δημοκρατικών κομμάτων.

Όμως, από αυτή τη στιγμή και μέχρι την κάλπη θα δώσω, με όλες τις δυνάμεις μου, τη μάχη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει ο τόπος μας, για την αναχαίτιση της εκρηκτικής ανεργίας, για την αγροτική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας, στον αντίποδα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών του κ. Φούχτελ, για τη αποτελεσματική και διαφανή διαχείριση των απορριμμάτων και για μια νέα νοοτροπία δημοκρατικού ελέγχου, που απορρίπτει τις χρόνιες πελατειακές συμπεριφορές. Για να ανατρέψουμε όλοι μαζί την καταστροφική για το λαό της Πελοποννήσου, αλλά εξαιρετικά φιλική για την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, διοίκηση του κ. Τατούλη.

Η Πελοπόννησος πρέπει να γυρίσει σελίδα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση διαμοιράστηκε μέσω κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αποτυπώνει τη στήριξη που εξακολουθεί να παρέχει η Κουμουνδούρου στο πρόσωπο του Οδυσσέα Βουδούρη, παρά τις αντιδράσεις από το Αριστερό Ρεύμα, καθώς τα ηγετικά κλιμάκια της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι μια έστω τακτική οπισθοχώρηση θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και σε άλλες περιφέρειες και Δήμους.

Εξάλλου, οι τοπικές αντιδράσεις δεν αλλάζουν τους σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το θέμα Βουδούρη - όπως και αυτό του Θόδωρου Καρυπίδη - θεωρείται ότι έχει ευρύτερες στρατηγικές και πολιτικές επιπτώσεις και ξεπερνά το βεληνεκές των τοπικών κομματικών οργανώσεων.