Κουτσούμπας: Η αγροτιά παλεύει για το ψωμί του εργαζόμενου

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των αγροτών εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνάντηση με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων των αγροτών που είχε σήμερα στη Βουλή.

“Εκφράσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα της ελληνικής αγροτιάς. Είναι αγώνας δίκαιος, αγώνας πραγματικά επιβίωσης, αυτή τη στιγμή. Τα μπλόκα είναι μαζικά, θα πρέπει να μαζικοποιηθούν ακόμα περισσότερο. Έγινε μια τεράστια προσπάθεια αυτές τις ημέρες. Χθες υπήρξε η μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης από εργατικά σωματεία, εργατικά κέντρα, μαζικούς φορείς, γυναικείους συλλόγους, από φοιτητές. Αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να δυναμώσει”, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κουτσούμπας.

“Ήταν ένα πρώτο βήμα, επιμένουμε και πρέπει να επιμένουμε ακόμα περισσότερο, να φτιαχτεί μια μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία συμπαράστασης στους Έλληνες αγρότες, αλλά βεβαίως συνδυασμένη και με άλλα αιτήματα. Γιατί η ελληνική αγροτιά παλεύει για το ψωμί του εργαζόμενου, όπου κι αν κατοικεί αυτός είτε στην ύπαιθρο είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα. Για μια ακόμη φορά θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας, την αλληλεγγύη μας σ’ αυτόν τον αγώνα”, τόνισε ακόμα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Κ.Ο. του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, καθώς και η βουλευτής και υπεύθυνη του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής, Διαμάντω Μανωλάκου.