Στη Βουλή οι λίστες με τους πολιτικούς

Εντολή να διαβιβαστεί στη Βουλή η κατάσταση των ονομάτων των πολιτικών οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και αυτών που εμπλέκονται στη δεύτερη λίστα με 36 ονόματα που φέρονται να έχουν πλουτίσει παράνομα έδωσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής, στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Συγκεκριμένα, από τη λίστα Λαγκάρντ θα φτάσουν στα χέρια του αντιπροέδρου της Βουλής τα ονόματα όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί ή αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές, καθώς και διαχειριστές των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων, και τα οποία περιλαμβάνονται σε αυτές τις δύο λίστες.

Ακόμα, στη Βουλή θα διαβιβαστούν και τα ονόματα των πολιτικών προσώπων για τους οποίους έχει διαταχθεί ο επανέλεγχος των δηλώσεων "πόθεν έσχες" τους από το 1974 μέχρι σήμερα, καθώς και των συζύγων και των ανήλικων παιδιών τους.

Ο κ. Παντελής τονίζει στην παραγγελία του προς τους οικονομικούς εισαγγελείς ότι η ικανοποίηση του αιτήματος του αντιπροέδρου της Βουλής "δεν παραβλάπτει σε τίποτα το έργο των διενεργούμενων προκαταρκτικών εξετάσεων", ενώ η αποστολή των ονομάτων είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.