Die Zeit: Γερμανοί νεοναζί στην εκδήλωση για τα Ίμια στην Αθήνα

Την επανεμφάνισή τους στην Ελλάδα έκαναν Γερμανοί νεοναζί, στελέχη του ακροδεξιού “Ελεύθερου Δικτύου του Νότου” (FNS), στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή με αφορμή τη συμπλήρωση 18 ετών από την κρίση των Ιμίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο διακρίνονται γνωστά στελέχη του FNS στην πορεία διαμαρτυρίας, ενώ τα ίδια στελέχη φέρονται να επισκέφθηκαν το γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους Γερμανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Die Zeit υπενθυμίζει ότι πέρυσι γνωστοί στη Γερμανία νεοναζί είχαν φωτογραφηθεί με το Νίκο Μιχαλολιάκο και στελέχη της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της εντός του κοινοβουλίου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται και σε σειρά υποστηρικτικών δράσεων ανάμεσα στους Βαυαρούς νεοναζί και τη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας ότι οι Βαυαροί νεοναζί οργάνωσαν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη Φιρτ για τη διπλή δολοφονία χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, ενώ επιτέθηκαν σε αντιρατσιστική εκδήλωση στην πόλη Άαχεν, επιδεικνύοντας το λογότυπο της Χρυσής Αυγής.