“Πρέσινγκ” Τσίπρα σε κορυφαία στελέχη για τις εκλογές

"Πρέσινγκ" προς κοινοβουλευτικά στελέχη και βουλευτές πρώτης γραμμής ασκεί τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να δεχθούν να είναι υποψήφιοι στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Ωστόσο έχει εισπράξει αρνήσεις, αφού βουλευτές πρώτης γραμμής προεξοφλούν την άνοδο του κόμματος στην εξουσία και περιμένουν υπουργικές καρέκλες.

Ο κ. Τσίπρας έχει συναντήσεις με στελέχη, καθώς εντείνεται και η χρονική πίεση, δεδομένου ότι το Σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την ανακοίνωση και επικύρωση υποψηφιοτήτων.

Δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει σε άτυπες συμφωνίες ότι εφόσον το κόμμα κερδίσει να υπάρξει επιστροφή στελεχών από την ευρωβουλή και την αυτοδιοίκηση στην κεντρική πολιτική σκηνή και σε υπουργεία.

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται για το Δήμο της Αθήνας είναι της Ρένας Δούρου, ενώ αρνήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα Σοφία Σακοράφα για την περιφέρεια Αττικής, με τη βουλευτή ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, να πάντως εξακολουθεί να έχει ενστάσεις.

Στην Κρήτη ακούγονται τα ονόματα των βουλευτών κκ. Γ. Σταθάκη και Μ. Κριτσωτάκη.

Για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΔΗΜΑΡ, στην πρώτη περίπτωση με στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Μ. Μπόλαρη και στην δεύτερη αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που φέρουν ως πιθανό υποψήφιο το κ. Ι. Πανούση.