“Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες”, το κόμμα του Γιώργου Χατζημαρκάκη

Την ψήφο των Ελλήνων πολιτών θα διεκδικήσει στις φετινές ευρωεκλογές ο ευρωβουλευτής της Γερμανίας Γιώργος Χατζημαρκάκης, με το κόμμα του που παρουσίασε σήμερα και φέρει την επωνυμία “Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες”.

“Δε θέλω να πάρω κάτι παραπάνω από τη στήριξη του κόσμου”, σημείωσε ο ευρωβουλευτής, σημειώνοντας πως οι ευρωεκλογές είναι μία κρίσιμη αναμέτρηση για την Ελλάδα και την ΕΕ, μια τελευταία ευκαιρία για να βρει η Ευρώπη τον δρόμο της.

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, που παραιτήθηκε πριν από λίγους μήνες από το κόμμα των Γερμανών Φιλελευθέρων διαμαρτυρόμενος για τη στάση της κυβέρνησης της χώρας απέναντι στην Ελλάδα, εξήγησε ότι η απαξίωση των Ελλήνων για την Ευρώπη ήταν πληγή γι' αυτόν και κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να μην απελπίζονται, γιατί, όπως είπε, μπορούν να έχουν μία δυνατή φωνή διεκδίκησης.

“Εμείς πιστεύουμε στο όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης”, επεσήμανε, και τόνισε ότι “πρέπει να βγούμε δυναμικά στην Ευρώπη και να τους πούμε κατά πρόσωπο τα λάθη που έγιναν και τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει η κρίση. Οι επόμενες ευρωεκλογές είναι η τελευταία ευκαιρία και εμείς δεν θέλουμε να χαθεί. Θέλουμε τη στήριξη των πολιτών για να είμαστε εκεί και να διεκδικήσουμε”.