Κουτσούμπας: Πάνε να αποπροσανατολίσουν το λαό μέσω τρομοκρατίας

Για συστηματικές προσπάθειες, το τελευταίο διάστημα, του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης να αποπροσανατολιστεί ο ελληνικός λαός και αυτό “με ειδική ευθύνη κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης” έκανε λόγο σε εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Παρά τις προσπάθειες να τρομοκρατηθούν οι ζωντανές και αγωνιστικές δυνάμεις του λαού, μέσα από την ανάδειξη και προβολή των προβοκατόρων της εγχώριας τρομοκρατίας, της 17Ν και άλλων ομάδων που εδώ και πολλά χρόνια, είναι πλέον φανερό, ότι βρίσκονται στην υπηρεσία μηχανισμών, υπηρεσιών, ντόπιων και ξένων, συμμετέχοντας και αξιοποιούμενοι ακόμα και στις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις και στους ανταγωνισμούς τους, μέσα σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι σύστημα, το ΚΚΕ, οι ριζοσπαστικές δυνάμεις του λαϊκού μας κινήματος, θα συνεχίσουμε να συζητάμε για τα ζητήματα που απασχολούν το λαό, για τα νομοσχέδια που έρχονται στη βουλή, για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες λαϊκές οικογένειες στην πατρίδα μας. Θα συνεχίζουμε να αγωνιούμε για το μέλλον της οικονομίας, της επιστήμης, της ενεργού συμμετοχής στην καθημερινή δράση και πάλη. Θα είμαστε σε συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση”, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του κόμματος.

Αναφερόμενος στην εκλογική μάχη των ευρωεκλογών και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε: “Σήμερα συγκρούονται δυο διαφορετικοί δρόμοι: ο δρόμος που υπηρετεί τη διέξοδο από την κρίση σε όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου σε βάρος του λαού και ο δρόμος που υπηρετεί το λαό και τις πραγματικές συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες του. Και αυτός ο δρόμος θέλουμε και επιδιώκουμε να ισχυροποιηθεί και μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών το Μάη, που συμπίπτουν με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Εκλογές, οι οποίες πρέπει να διευκολύνουν τους εργαζόμενους στην άσκηση του δικαιώματος της ψήφου, ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, μεγάλων οικονομικών προβλημάτων. Γι αυτό το ΚΚΕ θεωρεί ότι ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών πρέπει να γίνει στις 25 Μάη, μαζί με τις ευρωεκλογές και ο δεύτερος γύρος για όσους δήμους ή περιφέρειες δεν έχει εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή να γίνει την Κυριακή 1 Ιούνη. Σε αυτές τις εκλογές, καλούμε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, να εκφραστεί παντού η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, να ενισχυθεί η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, σε όλα τα μέτωπα, να ανοίξει ο δρόμος για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας”.