Σαμαράς – Τσίπρας: Προεκλογικό “ροκ” και στο βάθος κάλπες το 2015

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι κομματικοί μηχανισμοί με τις εκλογές να φαίνονται όλο και πιο κοντά.

Τη θέση του υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών το 2016 επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως όποιος τις επιδιώξει το 2015, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα έχει και την πολιτική ευθύνη.

Συμπλήρωσε πως "εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να γίνουν το 2015", τονίζοντας όμως πως "η Ελλάδα έχει ανάγκη να γίνουν το 2016".

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε: "Εκλογές, ο ελληνικός λαός τις θέλει το 2016. Και η προσπάθειά μου είναι να γίνουν το 2016. Εκείνος που θα επιδιώξει να γίνουν το 2015, θα έχει και την πολιτική ευθύνη. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να γίνουν το 2015, μην κάνετε λάθος. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να γίνουν το 2016. Και εγώ κριτήριό μου μόνο, έχω την Ελλάδα".

Άλλωστε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με δημόσιες δηλώσεις τους έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε εκλογή προέδρου με τη ΝΔ. Μάλιστα και ο Αλ. Τσίπρας ήταν σαφής ότι η αλλαγή Προέδρου θα γίνει από τη Βουλή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την πλειοψηφία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ οι προεκλογικοί τόνοι ανεβαίνουν και πλέον κορυφαία στελέχη θεωρούν ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού από πλευράς κυβέρνησης ακόμη και μέσα στο έτος.

Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση της Κουμουνδούρου στα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στη χθεσινή εκδήλωση για την καθιερωμένη κοπή της πίτας στο Προεδρικό Μέγαρο, να δηλώνει ότι θα είναι για τον ίδιο η τελευταία χρονιά ως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Κουμουνδούρου κάλεσε τον κ. Παπούλια να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του καθώς, όπως σημείωσε, ανάλογα δημοσιεύματα ενισχύουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.