Μαζί στις ευρωεκλογές ΠΑΣΟΚ και “Κίνηση των 58”

Μαζί θα κατέβουν στις ευρωεκλογές, υπό την “ομπρέλα” του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το ΠΑΣΟΚ και η “Κίνηση των 58”, όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού της Κίνησης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Ναυτεμπορικής”, παρά τις διαφωνίες στελεχών της Κίνησης που τάχθηκαν υπέρ της αυτόνομης καθόδου στις ευρωεκλογές, επικράτησε τελικά η άποψη της πλειοψηφίας για κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το ΠΑΣΟΚ υποδέχθηκε με μία ιδιαίτερα θερμή ανακοίνωση την απόφαση του συντονιστικού της Κίνησης να τοποθετηθεί κάτω από τη “σημαία” του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ χαρακτηρίζει "θετικό" το γεγονός ότι η προσέγγιση αυτή και οι συναφείς πρωτοβουλίες εναρμονίζονται με τις πρόσφατες αποφάσεις της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ. "Είναι λογικό όσοι νιώθουν αγωνία για τον τόπο και αντιλαμβάνονται το ρόλο, τις ευθύνες και τις δυνατότητες του χώρου της κεντροαριστεράς να συμπίπτουν στις εκτιμήσεις τους", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Όσο για το ποιος θα είναι επικεφαλής του κοινού ψηφοδελτίου, το όνομα που ακούγεται εντονότερα από την πλευρά της Κίνησης είναι αυτό του πρώην υπουργού Τάσου Γιαννίτση.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Ναυτεμπορικής”, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη θα ήθελε για επικεφαλής του ψηφοδελτίου ένα πρόσωπο λιγότερο ταυτισμένο με την περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη, και οι τελικές αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ θα ληφθούν στην κομματική συνδιάσκεψη, πιθανότατα στις 25-26 Ιανουαρίου.