ΣΥΡΙΖΑ: Τα παραληρήματα της ΝΔ προσβάλλουν κάθε δημοκρατικό πολίτη

Την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου προκαλούν οι επιθέσεις από τη Νέα Δημοκρατία, οι οποίες, όπως σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ταυτίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση με την τρομοκρατία.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως η Νέα Δημοκρατία φτάνει στο σημείο να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της παρουσίας στελεχών του σε δίκες, αλλά και στην εφημερίδα “Αυγή”, τονίζοντας πως οι απόψεις που εκφράζει βρίσκονται εκτός των ορίων του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και δε σέβονται στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, αλλά και τη δημοσιογραφική ενημέρωση.

Καταλογίζουν ακόμα παντελή άγνοια στη Νέα Δημοκρατία, για την αντιμετώπιση του Αντόνιο Νέγκρι, ο οποίος όπως παρατηρούν συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους σύγχρονους πολιτικούς φιλοσόφους. Αυτά, προσθέτουν, μπορεί να είναι ψιλά γράμματα για τη ΝΔ, αλλά σίγουρα δεν τιμούν την ίδια τη χώρα, όταν αυτό το κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Οι ίδιοι κύκλοι της Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση “απολύτως επικίνδυνη για τα συμφέροντα της κοινωνίας, αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία”, και αναφέρουν: “Όμηρος ακροδεξιών κέντρων εντός της ΝΔ, που έχουν κάνει σημαία τους τη θεωρία των 2 άκρων, η κυβέρνηση κατρακυλά και στα τελευταία σκαλοπάτια σοβαρότητας και αξιοπιστίας. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν θα την ακολουθήσουμε. Επιμένουμε στον πολιτικό διάλογο με επιχειρήματα και αντιπαράθεση επί αυτών και δεν σκιαμαχούμε στο πεδίο της λάσπης και της συκοφαντίας, που είναι το μόνο πεδίο στο οποίο διαπρέπουν η ΝΔ και η κυβέρνηση”.