Εκτάκτως στο Μαξίμου Δένδιας και Αθανασίου λόγω… Ξηρού

Εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου κλήθηκαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, για την υπόθεση της εξαφάνισης του καταδικασθέντος για συμμετοχή στην οργάνωση “17 Νοέμβρη” Χριστόδουλου Ξηρού, του οποίου τα ίχνη εξακολουθεί να αναζητούν οι αστυνομικές αρχές.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί ενδελεχώς αναφορικά με την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι παρήγγειλε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, στην οποία προΐσταται εισαγγελικός λειτουργός, των μελών του συμβουλίου των φυλακών, που χορήγησε την άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό. Ανέφερε, επίσης, ότι εντός 100 ημερών θα λειτουργήσει φυλακή υψίστης ασφαλείας για επικίνδυνους κακοποιούς και τρομοκράτες.

Τέλος, έκανε λόγο και για τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να μη χορηγούνται άδειες σε καταδικασμένους για τρομοκρατία.

Νωρίτερα, τόσο ο Νίκος Δένδιας όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, είχαν αφήσει αιχμές για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον υπουργό να σχολιάζει: “Η αστυνομία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Έχει οδηγήσει στη Δικαιοσύνη πολλούς από αυτούς, όμως πολλοί τρομοκράτες είναι ελεύθεροι. Είναι πολύ στενόχωρο αυτό που έγινε σήμερα".