Σαμαράς: Νικάμε όταν στα δύσκολα είμαστε ενωμένοι

Μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας για τη χρονιά που έρχεται έστειλε με τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας πως το 2014 ανατέλλει με προοπτικές ανάκαμψης.

“Τα πολύ δύσκολα πέρασαν”, τόνισε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα επιστρέψει στους πιο αδύναμους και αδικημένους, αποτελεί το θεμέλιο της ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά και της ελπίδας μας για το μέλλον.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, το 2014 η Ελλάδα θα βγει ξανά στις αγορές, θα αρχίσει να γίνεται “μία φυσιολογική χώρα”, ενώ το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί βιώσιμο.

Αναφερόμενος στην επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του Γερμανού πρέσβη, ο πρωθυπουργός σχολίασε πως “όσο η Ελλάδα προχωράει, οι εχθροί της προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της”, όμως “δε θα τα καταφέρουν”, ενώ επεσήμανε πως “σκεφτείτε πόσο πρέπει να μισούν την Ελλάδα όσοι θέλουν να υπονομεύσουν τη σταθερότητά της”.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως το 2013 ήταν το “έτος μηδέν”, και το 2014 θα είναι το έτος της ανόδου, ενώ κλείνοντας ανέφερε: “Νικάμε όταν στα δύσκολα είμαστε ενωμένοι, όχι διχασμένοι, μόνο ενωμένοι θα κερδίσουμε ως το τέλος”.