Σε 153 βουλευτές στηρίζεται η κυβέρνηση

Στους 153 βουλευτές μειώθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία μετά το όχι του Βύρωνα Πολύδωρα. Ο κ. Πολύδωρας διεγράφη αμέσως με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία δεν κατάφερε να αυξηθεί καθώς αρνητικά ψήφισε και ο πρώην "γαλάζιος", νυν ανεξάρτητος, Γιώργος Κασαπίδης, αφήνοντας κλειστή την πόρτα της επιστροφής του στη ΝΔ.

Η ΚΟ της ΝΔ αριθμεί πλέον 126 βουλευτές.

Η απουσία του Απόστολου Κακλαμάνη από την ψηφοφορία δεν θεωρείται πρόβλημα καθώς ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ασθένεια.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην επόμενη ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί λίγο πριν από τα μεσάνυχτα επί του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς όπου σημειώνονται αντιδράσεις.

Η κυβέρνηση καλείται τώρα να ξεπεράσει το τελευταίο μέτωπο πριν από τα Χριστούγεννα, αυτό του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς.

Ένα νομοσχέδιο στο οποίο τελικά δεν κυριάρχησαν οι πλειστηριασμοί αλλά άσχετες διατάξεις. Μάλιστα για τα πρόστιμα υπήρξε θύελλα αντιδράσεων και έντονες πιέσεις από την πλευρά των βουλευτών της κυβέρνησης, ενώ χθες διέρρευσε ότι η ρύθμιση δεν ήταν εις γνώση του πρωθυπουργού.

Ο ο Γιάννης Στουρνάρας υπεραμύνθηκε των συγκεκριμένων άρθρων και δεν τα απέσυρε. Με παρέμβασή του το μεσημέρι έκανε λόγο για αντιστροφή της πραγματικότητας αναφορικά με το θέμα των προστίμων και υπεραμύνθηκε της ρύθμισης.

Όπως υποστήριξε τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που επιβάλλονται με το υφιστάμενο καθεστώς μπορούν να φτάσουν και το 120% της αρχικής οφειλής, ενώ με το νέο πλαίσιο δεν θα κινηθούν πάνω από το 30%.