“Ανταρσία” βουλευτών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Εμπλοκή σημειώθηκε με την έναρξη της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τους πλειστηριασμούς. Βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υποχρέωσαν ουσιαστικά σε διακοπή της συνεδρίασης! Αιτία οι διατάξεις του νομοσχεδίου που είναι άσχετες με το θέμα των πλειστηριασμών, όμως μπήκαν μέσα στο νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βουλή με την έναρξη της συζήτησης υπήρξαν αντιδράσεις από βουλευτές όλων των κομμάτων. Μάλιστα η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε να γίνει διακοπή της συνεδρίασης και να αποφασιστεί ποιες διατάξεις θα αποσυρθούν από το νομοσχέδιο.

Μάλιστα η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής απορρίπτει την πρόταση της κυβέρνησης να συζητηθεί ως κατεπείγον το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, καθώς περιέχει πλήθος άσχετων διατάξεων.

Οι βουλευτές ζητούν να βγουν τα πρόστιμα από το νομοσχέδιο και να μείνουν οι διατάξεις που αφορούν πλειστηριασμούς, τον ΦΠΑ στην εστίαση και τις αναπηρικές συντάξεις, που πρέπει να ρυθμιστούν μέχρι τις 31/12/13.

"Ό,τιδήποτε είναι επείγον και αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση πρέπει να ψηφιστεί, ό,τιδήποτε άλλο δεν είναι αυτής της υφής, δεν έχουμε λόγο να επιμείνουμε", είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης μετά το σφοδρό κύμα αντιδράσεων.

Μάλιστα η Φ. Πιπιλή της ΝΔ, αλλά και ο Δ. Παπαδημούλης ζήτησαν να μην κλείσει η Βουλή μέσα στις γιορτές.

Για πονηρές διατάξεις στο νομοσχέδιο, που δεν είναι δυνατόν να ψηφιστούν, έκανε λόγο νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, στη κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε ότι έτσι όπως φέρνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο ευτελίζεται κάθε έννοια δημοκρατίας.

Επίθεση κατά του υπουργού Ανάπτυξης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δε σέβεται το κοινοβούλιο με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος, με την οποία έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Ο Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε στην εναρκτήρια ομιλία του ότι αν δεν ψηφιστούν οι σχετικές διατάξεις οι δανειολήπτες θα μείνουν ακάλυπτοι έναντι του ενδεχομένου πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Η συζήτηση ξεκίνησε τελικά με τον Γ. Στουρνάρα στην αίθουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας θα αποσύρει διατάξεις για πρόστιμα και για το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και άλλες διατάξεις άσχετες με το νομοσχέδιο.