Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί συμφέροντα που θίχτηκαν από μένα

“Χυδαιότητες, συκοφαντίες, ανακρίβειες και ανευθυνότητες” χαρακτήρισε τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποβρυχίων και την εμπλοκή του ιδίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη μαραθώνια τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί συμφέροντα που έχουν θιγεί από τον ίδιο και παρέθεσε όλο το ιστορικό της υπόθεσης από τη δική του πλευρά, υπερασπιζόμενος στο έπακρο τους χειρισμούς του και υποστηρίζοντας πως, αν δεν είχαν γίνει οι κινήσεις που έγιναν, τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά θα είχαν κλείσει και όλοι οι εργαζόμενοι θα είχαν μείνει στο δρόμο.

Ανέφερε μάλιστα πως γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον εξουσιοδοτούσε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες χωρίς να ζητήσει την έγκριση της Βουλής, όμως ο ίδιος αποφάσισε να φέρει το θέμα στη Βουλή.

Ενδιαφέρον είχε η απάντηση  του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, μετά από κάποιο σχόλιό του. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: “Έχετε πάρει γενόσημα; Γιατί σας βλέπω ενθουσιασμένο...”.