Συνέλαβαν τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα

Στη σύλληψη του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνιου Κάντα, προχώρησαν οι αρχές μετά από ένταλμα του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Γ. Μαλλή.

Με βάση πόρισμα που διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εντοπίστηκε ποσό 13,7 εκατ. ευρώ, που διακινήθηκε στο πλαίσιο των εξοπλιστικών προγραμμάτων, σε λογαριασμούς στη Σιγκαπούρη. Το ποσόν διακινήθηκε μέσω 2 off-shore με φερόμενο ως διαχειριστή τον συλληφθέντα, ο οποίος επίσης είχε διατελέσει διευθυντής εξοπλισμών όταν υπουργός Άμυνας ήταν ο Α. Τσοχατζόπουλος.

Το προφίλ του Κάντα

Ιεραρχικά βρισκόταν σε κατώτερη θέση από τον Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος καταδικάστηκε πρόσφατα στη δίκη με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις. Πριν από λίγο καιρό, τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε συλληφθεί με ένταλμα που ανακριτή διαφθοράς κ. Γεωργουλέα, σχετικά με ποσό 500.000 ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό του και με κατηγορίες για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος "Ερμής 2" που αφορούσαν σε επέκταση επικοινωνιακού προγράμματος στρατού.

Ο Κάντας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και απολογήθηκε για άμεση συνέργεια σε απιστία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, με τις κατηγορίες της δωροδοκίας για σύμβαση που αφορούσε επέκταση τηλεπικοινωνιών του Στρατού και τον εκσυγχρονισμό τους (Ερμής 2), η οποία υπεγράφη το Σεπτέμβριο του 1999, επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου.

Ο κ. Κάντας κατηγορείται επίσης για δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και άμεση συνέργεια σε απιστία, σχετικά με σύμβαση με τη Siemens για τηλεπικοινωνίες του στρατού. Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του ανέφερε ότι ο Κάντας δέχθηκε ποσό 500 χιλ. ευρώ από άγνωστο εκπρόσωπο της Siemens, που διαβιβάστηκαν μέσω του Πρόδρομου Μαβίδη και με τη μεσολάβηση του τραπεζίτη Oswald. Ο ανακριτής κ. Σπύρος Γεωργουλέας τον άφησε ελεύθερο υποχρεώνοντάς τον ωστόσο σε καταβολή χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ.

Πηγή:www.capital.gr