Η Αυγή βάφτισε τον Ρεν, πρόεδρο της Κομισιόν!

Μπορεί ο κύριος Τσίπρας να ευχήθηκε "καλό κουράγιο", στον Ευρωπαίο Επίτροπο, Όλι Ρεν, επαναλαμβάνοντας τη φράση του δεύτερου, όταν η χώρα μας μπήκε στο Μνημόνιο, ωστόσο η επίσημη κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που μπέρδεψε τους προέδρους και πιθανόν ο συντάκτης ύλης να χρειάζεται αυτή τη στιγμή λίγο κουράγιο. Γιατί παρά το γεγονός ότι το πρωτοσέλιδο έχριζε πρόεδρο της Κομισιόν τον Όλι Ρεν, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. 

Στην πραγματικότητα τη θέση αυτή κατέχει από το 2009, οπότε και επανεξελέγη, ο πρώην Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. 

Ευθεία ήταν η επίθεση του διευθυντή του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Γ. Μουρούτη, ο οποίος σχολίασε στα social media: 

"Κάποιος να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα ότι αυτός που συνάντησε χθες δεν ήταν ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Μ.Μπαρόσο, όπως πιθανά πιστεύει, αλλά ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Όλι Ρεν.
Μόνο μην του το πείτε απότομα και στενοχωρηθεί... Εκτός των άλλων ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν".