Σούρλας: Να κλείσουμε τις “χαραμάδες” σε διαπλεκόμενους

Την αποφασιστικότητά του να ενταθούν οι προσπάθειες για την πάταξη των κυκλωμάτων της διαφθοράς που οδήγησαν τη χώρα σε μία πρωτοφανή κρίση υπογράμμισε κατά τη συζήτηση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς στην Βουλή ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Σούρλας.

“Οφείλουμε να πατάξουμε τη διαφθορά και να εμπεδώσουμε την διαφάνεια που είναι προϋπόθεση δημοκρατίας. Οφείλουμε να οικοδομήσουμε ένα αξιόπιστο σύστημα φορολογικής δικαιοσύνης. Να προστατεύσουμε την εθνική μας οικονομία από όλους εκείνους που φοροδιαφεύγουν κυρίως μέσω offshore εταιρειών, που την λεηλατούν μέσω τριγωνικών συναλλαγών. Από εκείνους που πλουτίζουν με τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, τους λαθρεμπόρους καυσίμων που βούλιαξαν την Ελλάδα στο χρέος, που καρπώθηκαν την τελευταία εικοσαετία 25 δισ. ευρώ”, τόνισε ο κ. Σούρλας.

Ο γενικός γραμματέας κάλεσε τους πάντες να αντιληφθούν ότι θα ισχύσουν για όλους χωρίς διάκριση οι ίδιοι κανόνες επιχειρηματικής και άλλης δραστηριότητας, χωρίς “χάρες” και “χαραμάδες”, παραπέμποντας σε πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

“Με εκπεφρασμένη ακόμα μια φορά την πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού για διαφάνεια και δικαιοσύνη, εκείνο που απομένει σε όλους εμάς τους σκεπτόμενους είναι συστράτευση στον αγώνα για τη διαφάνεια, που έχει καταστεί πλέον εθνική υπόθεση, προϋπόθεση της Δημοκρατίας. Να κλείσουμε τις χαραμάδες σε διαπλεκόμενους σε επίορκους της εξουσίας και ασύδοτους, τους άρπαγες του δημόσιου χρήματος”, υπογράμμισε ακόμα.